El nen va ser rescatat per un home que es va tirar a l'aigua (CCMA)
Tàrrega

Un nen de 7 anys, en estat greu després de caure al canal Segarra-Garrigues a Tàrrega

Després de ser rescatat el van traslladar a l'Hospital de Sant Joan de Déu de Barcelona, on està ingressat

Actualitzat

Un nen de 7 anys està ingressat en estat greu a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona després de caure al canal Segarra-Garrigues, als afores de Tàrrega, a l'Urgell.

Segons els Mossos d'Esquadra, els fets van passar aquest diumenge a quarts de nou del vespre mentre estava jugant amb altres nens a la vora del canal, en un tram situat al costat de la urbanització El Maset.

No se sap ben bé si el grup s'estava banyant o només es remullaven els peus quan el menor va relliscar i va caure al canal. En no poder sortir van començar a cridar i una parella que passava els va veure. L'home es va llançar a l'aigua i el va poder rescatar.

No se sap si el nen va relliscar i va caure a l'aigua o s'hi estava banyant amb uns amics (CCMA)

Fora del canal, el personal del Servei d'Emergències Mèdiques, SEM, el va poder reanimar i el van traslladar en estat crític a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona.

Dissabte, un adolescent de 15 anys va morir ofegat quan va saltar a l'aigua d'una passarel·la al canal de Balaguer al seu pas pel parc de la Mitjana de Lleida, en una zona on està prohibit el bany.

Arran d'aquests dos últims casos, Protecció Civil alerta de la perillositat de banyar-se en llocs prohibits, com ara séquies i canals de reg. Ho ha recordat Montse Font, cap del Servei de Gestió d'Emergències, en declaracions a Catalunya Ràdio.

"Cal remullar-se a la dutxa o en una font, però s'ha de ser molt prudent. Entenem que aquests dies fa molta calor i que hi ha un avís de calor del Servei Meteorològic, però cal ser molt prudent, perquè, desgraciadament, comencem la temporada de bany i la comencem malament."

El risc de banyar-se és fer-ho en zones no vigilades on està prohibit el bany, com els canals, ja que la inclinació dels marges i la força del corrent fa molt difícil sortir-ne, com ha passat aquest cap de setmana. 

ARXIVAT A:
Menors
Anar al contingut