En Teddy va aprendre a llegir mirant la televisió (SWNS)

Un nen de 4 anys que va aprendre a llegir tot sol als 2, el superdotat britànic més jove

En Teddy va aprendre a llegir tot sol quan només tenia 2 anys i ja sap comptar fins a 100 en sis idiomes diferents del seu

RedaccióActualitzat

En Teddy, un nen britànic de 4 anys, s'ha convertit en el membre més jove al Regne Unit del col·lectiu Mensa, una associació internacional de superdotats. Segons han explicat els seus pares, entrevistats per la BBC, el seu fill va aprendre a llegir tot sol quan només tenia 2 anys.

Beth Hobbs, la seva mare, ha explicat que, concretament, el nen en va aprendre als 26 mesos "veient programes infantils de televisió i copiant els sons de les lletres".

"Va començar a traçar les lletres i quan el vam tornar a portar a l'escola bressol després del tancament per la covid vam comentar als professors que crèiem que havia après a llegir per si sol."

Llavors, els pares d'en Teddy van rebre una trucada de la llar d'infants confirmant-los que un mestre havia verificat que, efectivament, el nen sabia llegir.

El nen ja sap comptar fins a 100 en sis idiomes diferents al seu (SWNS)

En Teddy, que va néixer i viu a la localitat costanera de Portishead, a Anglaterra, també és capaç de comptar fins a 100 en sis idiomes diferents de l'anglès, entre ells el xinès mandarí.

"Un dia estava jugant amb la seva tauleta i feia sons que no reconeixíem... Li vaig preguntar què deia i em va respondre: 'Mare, estic comptant en mandarí.'"

L'associació Mensa accepta persones que obtenen una puntuació de 98 o superior en una prova d'intel·ligència. En Teddy va ser acceptat com a membre quan tenia 3 anys, cosa que el converteix en el membre actual més jove de l'organització al Regne Unit.

En Teddy va ser acceptat a Mensa amb només 3 anys (SWNS)

Els seus pares, però, ressalten el seu interès perquè en Teddy tingui una infantesa normal malgrat les seves capacitats intel·lectuals.

"Està començant a adonar-se que els seus amics encara no saben llegir i no sap ben bé per què, però és molt important per a nosaltres mantenir-lo amb els peus a terra."

Segons explica la seva mare, el nen està començant a entendre que cadascú té el seu propi talent, i que "hi ha nens, per exemple, que no poden llegir però que corren molt més que ell".

ARXIVAT A:
Regne UnitInfància
Anar al contingut