Les imatges estan autentificades com a NFT
Les imatges estan autentificades com a NFT (OpenSea)

Un nen britànic de 12 anys guanya 340.000 euros venent imatges digitals de balenes

Les va vendre en format NFT, que certifica l'originalitat de l'obra a través de la tecnologia blockchain

Elisenda Rovira OlivéActualitzat

Durant les vacances d'estiu, el jove britànic Benyamin Ahmed, de 12 anys, va crear una col·lecció d'imatges digitals que va anomenar "Balenes estranyes". Va vendre-les com a documents digitals en format NFT (sigla en anglès de "non-fungible token") per uns 340.000 euros.

En Ben va crear 3.350 imatges de balenes en un web d'art en píxels, d'un estil semblant al del videojoc Minecraft.

 

 

Ho va fer com una prova, però es va fer viral a Twitter. En 9 hores, les va vendre totes, tal com expliquen ell mateix i el seu pare al canal de Youtube del noi:

 

I després, la història es va fer encara més coneguda i ha aparegut en diversos mitjans del Regne Unit:


El valor de l'original

Com moltes imatges penjades a internet, les balenes d'en Benyamin es poden desar a l'ordinador simplement fent clic a "anomenar i desar". Però, tal com explicava ell mateix en una entrevista, d'imatge original, només n'hi ha una:

"És com si anessis a veure el quadre de la Mona Lisa, li fessis una foto i te la pengessis a casa, i diguessis que ets el propietari de la Mona Lisa."

Els NFT són certificats digitals infalsificables, verificats per la tecnologia anomenada blockchain. Aquests certificats acrediten que l'element al qual fan referència és l'original.

Qualsevol creador pot fer que la seva imatge sigui un NFT, des d'un mem (com el de Disaster Girl, venut per mig milió de dòlars) fins al codi font original d'internet, subhastat per cinc milions.

Programador precoç

En Ben i el seu germà Yousef han programat des que tenien cinc i sis anys i cada dia, des de fa molt temps, fan un exercici de programació, segons el diari britànic The Guardian.

Són entre els millors a la plataforma Codewars, una comunitat educativa de programació informàtica amb centenars de milers d'usuaris.

A banda de la programació, entre les seves aficions hi ha la natació i el taekwondo, segons explica ell mateix al seu perfil de Github.


Valor històric

Va decidir dibuixar balenes perquè "en criptomoneda, una 'balena' és algú que té 1.000 bitcoins". "Llavors podria dir que tothom que té una balena és una balena. Podia crear aquest eslògan."

Els estalvis els guarda en Ethereum, una criptomoneda que va fer servir també per vendre les seves obres d'art.

El pare del noi, Imran Ahmed, que és desenvolupador de software en l'àmbit de les finances tradicionals, explica al diari britànic The Guardian que l'èxit de la creació del seu fill es deu al fet que els col·leccionistes es van adonar del valor històric que podria tenir:

"Imagina't que, quan va sortir la impremta, poguessis tenir l'original d'un llibre escrit per un nen de 12 anys que s'hagués fet viral, com això guanyaria valor al llarg del temps per la seva importància històrica."

El cas d'en Ben pot ser un indici de què pot passar d'aquí a 10, 15 o 25 anys en l'àmbit de la tecnologia blockchain, segons el seu pare. 

ARXIVAT A:
TecnologiaCriptomonedes
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut