Emile Ratelband diu que l'edat oficial li impedeix fer la vida que vol
Emile Ratelband diu que l'edat oficial li impedeix fer la vida que vol
Arnhem

Un neerlandès de 69 anys reclama als tribunals treure's 20 anys de sobre

Emile Ratelband, guru del positivisme, es considera discriminat a l'hora de lligar a Tinder o demanar una feina

RedaccióActualitzat

"Si pots canviar de gènere, per què no tens dret de canviar d'edat?" Aquest és l'argument al qual apel·la Emile Ratelband, un neerlandès de 69 anys, guru del positivisme, que reclama legalment que li rebaixin 20 anys l'edat que consta al seu passaport.

Ratelband assegura que se sent discriminat perquè l'edat que té "no s'ajusta" al seu físic.

De fet, manté que, segons el seu metge, té una edat biològica d'entre 40 i 45 anys. Per això ha començat una batalla legal perquè se'l reconegui com a més jove:

"Em sento rebutjat per tothom. Sento que tinc entre 40 i 45 anys, però als meus documents diu que tinc 69 anys. Pateixo la discriminació que suposa l'edat en aquests temps. No puc lligar de la mateixa manera, ni demanar una hipoteca o trobar la feina que vull."

Com a exemple, aquest ciutadà, conegut als Països Baixos perquè participa en xerrades, tertúlies i ha escrit sobre el positivisme i el budisme, explica que ha comprovat a Tinder, la xarxa social per lligar, els beneficis de tenir 49 anys i no pas 69. "Cap dona" li demanava quedar quan es presentava amb la seva edat real, però "tot va canviar radicalment" quan es va rejovenir, digitalment, 20 anys.

"És tot una qüestió de conscienciació sobre els canvis de l'època. Les coses ja no són com eren amb els nostres pares... Ens hem de construir una nova identitat, perquè l'edat és un tema primordial en els nostres temps."

 


Ratelband, que es defineix com un "jove déu", es pregunta si, de la mateixa manera que es pot continuar vivint amb un trasplantament de cor, canviar de sexe o de feina, no s'hauria de poder canviar la data de naixement.

El seu advocat admet que la causa és complicada, però ell -casat dues vegades i pare de set fills- és optimista i confia que el seu passaport situï en l'11 de març de 1969 la seva data de naixement. Ho vol fer legalment, per no haver de mentir a les xarxes socials o al currículum.

La resposta, la donarà el tribunal d'Arnhem d'aquí a quatre setmanes.

ARXIVAT A:
SalutJudicial
Anar al contingut