Fotografia de la ferida produïda a l'altura del coll d'un motorista per un cable penjat a prop de Manlleu
Fotografia de la ferida produïda a l'altura del coll d'un motorista per un cable penjat a prop de Manlleu

Un motorista ferit al coll per un cable lligat per 3 menors en una carretera a prop de Manlleu

El motorista es va aturar immediatament en notar "una forta abrasió" al coll i va veure els menors recollint el fil de pescar

RedaccióActualitzat

Un fil de pescar al mig de la via, travessant la calçada de punta a punta a l'altura del cap de qualsevol conductor.

El que podria haver acabat en tragèdia va quedar en un ensurt i ferides lleus, tot i que es van produir en una part del cos especialment delicada.

Un motorista va resultar ferit pel cable i, de fet, va ser ell mateix el que va donar l'avís al cos dels Mossos d'Esquadra a través d'una trucada al 112.

Els fets van tenir lloc dilluns passat, 1 de juliol, aproximadament a dos quarts de vuit del vespre

El conductor d'una motocicleta, de 32 anys, circulava en direcció a Manlleu quan, de sobte, va sentir "una forta abrasió al coll que gairebé el va fer caure de la moto", segons han explicat els Mossos d'Esquadra al 324.cat.

El conductor es va aturar immediatament i va veure un fil de pescar, "lligat en un pal de fusta, en un extrem, i una canya de pescar a l'altre", situat enmig de la via BV-4608 en el punt quilomètric 19,4, entre les Masies de Voltregà i Manlleu.

Punt quilomètric aproximat on un motorista va resultar ferit per un cable penjat
Punt quilomètric aproximat de la BV-4608 on un motorista va resultar ferit per un cable penjat (Google)

Els Mossos d'Esquadra expliquen que els que van col·locar el fil de pescar creuant la calçada eren tres menors, que ho van fer per "entretenir-se".

El mateix motorista els va veure recollir el fil de pescar un cop va aturar-se a inspeccionar i encara hi eren tots quan va arribar la patrulla dels Mossos. 

Els agents han denunciat els menors, d'entre 14 i 15 anys, per un delicte contra la seguretat viària per haver "originat un greu risc per a la circulació". Van comunicar els fets a la Fiscalia de menors i van entregar els menors als seus pares. 

En tot cas, tal com apuntaven diumenge al vespre en un tuit, no ha estat una "bretolada" sinó un "delicte contra la seguretat del trànsit".


"Feia molt de temps que no ens trobàvem un cas similar", han explicat des de l'Àrea de Comunicació dels Mossos.


Un cas similar, el 1994

El recent cas ha fet recordar a molts el cas de l'homicidi d'un motorista, el 1994, que circulava pel carrer Indústria de Barcelona i una cinta de niló li va seccionar la tràquea.

El motorista de 42 anys, mort a l'acte, tornava de la feina de matinada en una vespa i no va veure la cinta estesa d'extrem a extrem de la calçada.

Novament, eren tres menors d'edat, d'entre 14 i 15 anys, els que van col·locar el fil a la calçada amb la intenció de veure la reacció d'un conductor quan el fil es trenqués sobre el parabrisa. 

En cap cas, deien, havien pensat en la possibilitat que qui passés per allà fos un motorista. Els tres menors implicats van entrar en un centre especial de Mollet del Vallès. 

ARXIVAT A:
PolicialTrànsitMossos d'EsquadraSeguretat
Anar al contingut