L'autopista C-32 és on hi ha hagut la primera víctima mortal del 2021 a les carreteres catalanes
L'autopista C-32 és on hi ha hagut la primera víctima mortal del 2021 a les carreteres catalanes
Sant Boi de Llobregat

Un motorista de Sant Boi de Llobregat, primera víctima del 2021 a les carreteres

Catalunya va tancar el 2020 amb 105 morts en accidents de trànsit, un 40% menys que el 2019

Actualitzat

Primera víctima mortal de l'any a les carreteres catalanes. Un motorista va morir aquest divendres a la tarda al quilòmetre 55 de l'autopista C-32, a l'altura de Sant Boi de Llobregat, segons ha informat el Servei Català de Trànsit.

Per causes que es desconeixen, l'home, de 31 anys i veí de Sant Boi, va caure de la motocicleta, sense col·lisionar amb cap altre vehicle, i l'impacte li va causar la mort.

Al lloc de l'accident hi van anar quatre patrulles dels Mossos, una dotació dels Bombers i quatre ambulàncies del SEM. Durant una hora, es va tallar un tram de la circulació de la via.

 

Un motorista ha mort a la C-32, al quilòmetre 55
Un motorista ha mort a la C-32, al quilòmetre 55

 

105 víctimes mortals el 2020

Al llarg de l'any passat, 105 persones van morir a les carreteres catalanes a causa d'accidents de trànsit. La xifra, tot i ser alta, és un 40% inferior a la del 2019. Continua, així, la tendència a la baixa dels últims deu anys, en què les morts en carretera s'han reduït més de la meitat.

Cal tenir en compte que la caiguda de la sinistralitat s'ha produït en un context marcat per les restriccions de la mobilitat a causa de la pandèmia del coronavirus.

La franja d'edat amb més morts és la d'entre 35 i 44 anys. En canvi, disminueixen notablement tant les víctimes més joves, d'entre 15 i 34 anys, com les majors de 65 anys.

 

 

La dada que no millora és la sinistralitat en caps de setmana o festius: més de la meitat dels accidents estan relacionats amb la mobilitat relacionada amb l'oci.

Més d'un terç de les víctimes mortals eren de col·lectius considerats fràgils, com ciclistes, vianants o motoristes. En aquest sentit, el Servei Català de Trànsit apel·la a la responsabilitat compartida i a la necessitat d'una convivència respectuosa a la xarxa viària.

 

 

 

ARXIVAT A:
Trànsit
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut