Un mort i nou ferits en un atac amb ganivet a Villeurbanne, a prop de Lió
Un mort i nou ferits en un atac amb ganivet a Villeurbanne, a prop de Lió
Villeurbanne

Un mort i vuit ferits en un atac amb ganivet a Villeurbanne, a prop de Lió

La persona morta té 19 anys i dels vuit ferits tres estan molt greus

RedaccióActualitzat

Al menys una persona ha mort i vuit han resultat ferides en un atac per part d'un home armat amb un ganivet i amb una forquilla de barbacoa. Els fets han passat a la sortida d'una estació de metro a Villeurbanne, prop de Lió, segons ha informat la prefectura de la regió del Roine.

La persona morta té 19 anys i dels vuit ferits tres estan molt greus.

L'estació ha estat tancada durant set minuts. Una cinquantena de bombers i membres dels equips d'emergències, així com militars, s'han desplaçat al lloc dels fets per atendre els ferits.

Ha sentit veus

L'atacant ha estat detingut i segons la policia es tracta d'un afganès que busca asil. L'home ha dit a la policia que, abans, va sentir veus que li donaven ordre de matar.

L'atacant, ciutadà afganès, també hauria declarat que hauria confós el jove que va matar, un francès de 19 anys, amb una altra persona amb la qual s'hauria enemistat durant un intent de passar clandestinament a la Gran Bretanya. Vista la confusió amb què ha declarat, la policia ha descartat una motivació jihadista.

 

 

 

L'alcalde de Lió, Gérard Collomb, s'ha mostrat molt preocupat per l'atac d'aquesta tarda a Lió:

 

14 ferits per paquet bomba a Lió el mes de maig

Al maig, l'explosió d'un paquet bomba al cor de Lió va ferir 14 persones i va causar una forta consternació entre la població de la tercera ciutat francesa que fins aleshores s'havia mantingut al marge dels atacs jihadistes. 251 morts han assolat Fança des del 2015 per aquest motiu. 

El sospitós, un jove algerià de 24 anys, Mohamed Hichem Medjoub, va ser acusat i empresonat. Inicialment havia negat els fets abans de confessar.

 

 

Anar al contingut