Els bombers busquen supervivents entre la runa d'una església caiguda a Arkaholori, a Creta (Reuters/Stefanos Rapanis)

Un mort per un terratrèmol a l'illa grega de Creta que enfonsa diversos edificis

L'epicentre del sisme ha estat localitzat a 10,4 quilòmetres de fondària, a 346 quilòmetres d'Atenes

Juli Rodés AlmerActualitzat

Creta, l'illa més gran de Grècia, ha estat sacsejada aquest dilluns al matí per un terratrèmol que ha deixat almenys un mort i nou ferits, a més de nombrosos danys materials.

La víctima mortal és un operari que estava fent tasques de manteniment a l'interior d'una petita església del poble d'Arkalohori i ha quedat atrapat sota la runa quan la cúpula del temple ha caigut a causa del sisme.

Els equips d'emergència l'han pogut rescatar amb vida, inconscient, però no han pogut evitar la seva mort una mica més tard.

Un carrer d'Arkolohori ple de runa després del terratrèmol (EFE/Nikos Chalkiadakis)
Terrassa d'un bar d'Arkalohori precintada a causa dels danys causats pel terratrèmol (EFE/Nikos Chalkiadakis)

Tres persones més que també havien quedat atrapades sota la runa d'edificis ensorrats han pogut ser rescatades sanes i estàlvies o n'han pogut sortir pel seu compte.


"S'ha sentit força"

Segons Protecció Civil, el terratrèmol ha fet caure dues esglésies d'Arkalohori, diverses cases i també elements com pals d'electricitat, a més de causar talls de carreteres.

Arkalohori, el punt de la superfície on el sisme s'ha notat més, és una població de l'interior de l'illa, al centre, a 25 quilòmetres d'Iràklio, la capital, que és a la costa nord de Creta.

Un grup de nens i mestres d'Iràklio, la capital de Creta, enmig d'una plaça després del terratrèmol (Reuters/Stefanos Rapanis)

Els veïns de poblacions pròximes a Arkalohori, però també els d'Iràklio, han percebut el terratrèmol i han sortit al carrer per seguretat.

Un veí ha declarat a la televisió Skai que "s'ha sentit força i ha durat diversos segons"


"No ens l'esperàvem"

Efthymios Lekkas, president de l'organisme de prevenció i protecció sísmica, ha admès a l'agència grega ANA que "és un sisme que no ens esperàvem" i que ja tingut diverses rèpliques de magnitud 4,5.

Segons l'Observatori Geodinàmic d'Atenes, el sisme ha tingut una magnitud de 5,8 graus en l'escala de Richter, que el Servei Geològic dels Estats Units eleva fins a 6 i el Centre Sismològic Euromediterrani fins a 6,5.

Danys materials en una botiga d'Arkalohori (EFE/Nikos Chalkiadakis)

Ha tingut lloc a les 9.17 hora local (una hora menys a Catalunya), i l'epicentre ha estat localitzat a una fondària de 10,4 quilòmetres.

El sisme ha passat a 346 quilòmetres de la capital grega, Atenes.

Veïns d'Iràklio, la capital de Creta, han sortit al carrer en notar el terratrèmol (Reuters/Stefanos Rapanis)

Grècia està travessada per una falla geològica i els tremolors de terra hi són habituals. 

El sisme més recent amb víctimes mortals va tenir lloc el març d'aquest any a Elassona, al centre de Grècia, i va deixar un mort i deu ferits, a més d'importants danys materials.

ARXIVAT A:
Medi ambient
Anar al contingut