Dotacions dels Bombers i el SEM a la central nuclear d'Ascó (ACN)
Dotacions dels Bombers i el SEM a la central nuclear d'Ascó (ACN)

Un mort i 6 ferits a la nuclear d'Ascó en un accident laboral fora de la zona radiològica

Un error en la recàrrega del sistema contra incendis ha estat l'origen de l'incident

Redacció/ACN Actualitzat
TEMA:
Bombers

Una persona ha mort i sis més han quedat ferides per inhalació de diòxid de carboni en un accident laboral a la central nuclear d'Ascó. No s'ha activat el pla d'emergència nuclear perquè l'accident ha passat fora de la zona de radiació.

Els afectats per l'accident són sis treballadors i un bomber de l'empresa. Els sis ferits, ingressats a l'Hospital de Móra d'Ebre, seran donats d'alta aquest matí.

L'origen de l'incident, que ha passat cap a les 7 del vespre, ha estat un error en la recàrrega del sistema contra incendis, que hauria provocat una fuita de CO2, utilitzat precisament per apagar focs. El CO2 ha deixat sense oxigen la zona on treballaven.

Els Bombers han enviat set dotacions al lloc dels fets, que han entrat al recinte de la fuita per comprovar si hi havia algú més, però no hi han trobat ningú. A més, també s'hi han desplaçat quatre dotacions del SEM.

Des del 16 d'octubre, la unitat I de la central nuclear d'Ascó està fent tasques de recàrrega de combustible.

L'Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (Anav) ha emès un comunicat en el qual lamenta "profundament" la mort del treballador i els tres ferits a conseqüència de l'accident laboral i n'ha confirmat les causes. Anav explica que manté oberta la investigació sobre l'accident, que assegura que "no ha compromès" la seguretat de la instal·lació ni el medi ambient.

ARXIVAT A:
Bombers
Anar al contingut