Premià de Mar

Un mort i 17 ferits en una explosió en un edifici del centre de Premià de Mar

Entre els ferits, n'hi ha un en estat crític, dos de greus, un de menys greu i la resta tenen ferides lleus

RedaccióActualitzat

Una forta explosió en un pis de Premià de Mar aquest dissabte al matí ha causat un mort i 17 ferits de diversa consideració.

L'explosió ha estat a un quart de nou del matí en el segon pis d'un edifici de set plantes i tres pisos per planta situat al número 198 del carrer Gran Via de Lluís Companys, al centre de la població del Maresme.

L'explosió s'ha originat al pis 2n 1a, on viu una parella. El pis ha quedat completament destruït, com també el del costat, el 2n 2a.

La policia i els bombers investiguen les causes de l'accident. Podria tractar-se d'una explosió de gas.

17 ferits, quatre d'hospitalitzats

Al pis de l'explosió, hi havia una dona i un home. La dona ha resultat morta i l'home està ingressat a l'Hospital de la Vall d'Hebron, estable dins de la gravetat.

Hi ha dues persones més hospitalitzades a l'UCI de Can Ruti. Estan estables dins la gravetat, però menys greus que l'home ingressat a la Vall d'Hebron.

Hi ha encara una quarta persona ingressada a l'Hospital de Mataró, que no estava a l'edifici de l'explosió, sinó a un del costat, però que té problemes respiratoris.

Vuit persones més han estat ateses al mateix lloc del fets i han estat donades d'alta in situ.

Els cinc ferits restants han estat hospitalitzats al llarg del dia i ja han estat donats d'alta. 

Tres edificis desallotjats

Els bombers han desallotjat tres edificis per l'explosió i treballen per fer un apuntalament d'emergència de l'edifici afectat.

A banda de l'edifici sinistrat, també s'han evacuat dos edificis del costat: un de la Gran Via i un altre del carrer Unió.

En total s'han atès 65 famílies, unes 150 persones afectades. Els veïns de l'edifici on hi ha hagut l'explosió i els d'alguns dels edificis del costat no podran passar la nit a casa. Són una setantena. La majoria s'han pogut reallotjar en cases de familiars o amics.

La seqüència dels fets

L'explosió ha estat a un quart de nou del matí. Un veí de la zona, Jordi Bravo, ens ha enviat les primeres imatges de l'explosió:


Segons ha explicat aquest testimoni, abans de l'incendi s'ha sentit una forta explosió que ha despertat els veïns de la zona. L'explosió ha provocat danys en nombrosos balcons i finestres dels pisos del costat.

Els Bombers de la Generalitat han extingit l'incendi, que ha afectat dos dels habitatges i han revisat l'estructura de l'edifici conjuntament amb tècnics municipals. Han fet un apuntalament d'emergència de l'edifici, que ha quedat molt fet malbé.

Posteriorment, han fet el sanejament de l'edifici retirant els elements amb perill de caiguda.

 

Les flames provocades per l'explosió eren visibles des del carrer. L'explosió ha afectat també les finestres i persianes dels edificis adjacents.


Tot l'edifici ha estat desallotjat durant les tasques d'extinció del foc i també s'han evacuat dos edificis del costat com a mesura de prevenció i per facilitar la tasca de sanejament dels bombers.

L'Ajuntament de Premià de Mar ha habilitat el pavelló poliesportiu municipal per acollir les persones desallotjades que així ho sol·licitin.


Fins al lloc de l'explosió s'han desplaçat 14 vehicles de Bombers i també efectius de la policia local i dels Mossos d'Esquadra. També s'ha enviat un helicòpter medicalitzat del SEM i 10 ambulàncies per atendre els ferits. Un equip de psicòlegs s'ha desplaçat per atendre les víctimes i els seus familiars.


El telèfon d'emergències 112 ha rebut prop d'una trentena de trucades d'avís per l'explosió.


NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut