Les flames s'eleven desenes de metres per sobre els dipòsits
Les flames s'eleven desenes de metres per sobre els dipòsits (Reuters/Alexandre Meneghi)

Un mort i 17 bombers desapareguts en un incendi en uns dipòsits de combustible a Cuba

L'impacte d'un llamp va provocar una explosió en un dels dipòsits situats en una zona industrial de la ciutat de Matanzas

RedaccióActualitzat

Un incendi crema des de divendres a la ciutat de Matanzas, a Cuba, en una zona industrial al costat del port d'aquesta localitat, a l'est de l'Havana. Una persona ha mort i 17 bombers estan desapareguts.

Els bombers es trobaven a la zona més propera a les flames intentant evitar-ne la propagació. A causa de les altes temperatures, els equips de rescat encara no han pogut accedir al lloc on eren els bombers desapareguts. Les autoritats també han informat que hi ha 121 persones ferides, cinc de les quals es troben en estat crític.

L'incendi crema des de divendres a la tarda
L'incendi crema des de divendres a la tarda (EFE/Ernesto Mastrascusa)

Divendres a la tarda un llamp va impactar contra un dels vuit dipòsits que hi ha en aquest espai d'emmagatzematge de combustible, i va provocar un gran incendi. Dissabte, un segon dipòsit va esclatar a causa de les flames, i per culpa del vent que bufa a la zona es tem que el foc pugui arribar a un tercer dipòsit. Cada tanc pot contenir fins a 50.000 litres de combustible.

Més de mil persones han estat evacuades i s'ha activat una alerta per contaminació. A banda del fum tòxic que provoca l'incendi, es tem que les pluges que es formin en les pròximes hores puguin contenir alts nivells de contaminants.

L'incendi provoca una gran columna de fum que és visible fins i tot des de l'Havana, a més de 100 quilòmetres de distància.

El govern cubà ha demanat ajuda i assessorament internacional. Els Estats Units han ofert orientació tècnica per a aquest tipus d'emergències i Mèxic i Veneçuela hi han enviat efectius i material per ajudar en les tasques d'extinció. Entre els equips que han arribat a Cuba es troben diversos especialistes en el control d'incendis industrials de les petrolieres pemex i PDVSA.

Aquest incident passa tres mesos després de l'explosió a l'hotel Saratoga de l'Havana, que va deixar 47 morts, entre els quals una turista espanyola.

ARXIVAT A:
Cuba
Anar al contingut