Les restes de l'avioneta que s'ha estavellat aquest dijous a la tarda a Navarra
Les restes de l'avioneta que s'ha estavellat aquest dijous a la tarda a Navarra (EFE / Jesús Diges)
Pamplona

Un mort en estavellar-se a Navarra una avioneta que havia sortit de Sabadell

El pilot havia avisat que tenia problemes en un dels motors de l'aparell

Actualitzat

El pilot i únic ocupant d'una avioneta que feia la ruta Sabadell-Pamplona ha mort aquest dijous a la tarda en estavellar-se a Navarra. Poc abans d'arribar a l'aeroport de Noain, on havia de fer-hi un aterratge d'emergència, quan volava a baixa alçada perquè s'acostava a la seva destinació, l'avioneta ha perdut el control i s'ha estavellat.

L'aparell ha caigut en una zona entre el polígon Mocholí i el nucli urbà de Noain, la localitat on hi ha l'aeroport de Pamplona. En caure, ha xocat contra un turisme buit que hi havia aparcat a la via pública, al passeig de l'estació del municipi.

A conseqüència del xoc, el turisme s'ha incendiat i ha provocat una gran columna de fum:

 

 

Prop del lloc on s'ha estavellat l'avioneta hi havia un habitatge amb una persona a l'interior, que no ha patit cap dany.

 

Avís de problemes tècnics

Fonts del govern de Navarra han explicat que, poc abans de l'accident, el pilot de l'avioneta havia avisat que tenia problemes i que no li funcionava un dels motors. Per aquest motiu, ha anunciat que faria un aterratge d'emergència.

 

Serveis d'emergència a prop del lloc on s'ha estavellat l'avioneta
Serveis d'emergència a prop del lloc on s'ha estavellat l'avioneta

 

Després que els bombers apaguessin el foc, han confirmat que el pilot era l'únic ocupant de l'avioneta:

 

 

El Centre de Gestió d'Emergències del 112 de Navarra ha rebut l'avís de l'accident a les 18.20 i, de seguida, bombers de l'aeroport s'han desplaçat fins al lloc dels fets.

La caiguda de l'avioneta ha afectat un cable elèctric, que ha produït curtcircuits en contacte amb l'automòbil, la qual cosa ha dificultat l'extinció del foc. Després que tècnics d'Iberdrola.tallessin el subministrament a la zona, els bombers han pogut apagar les flames.

L'accident no ha afectat l'aeroport de Noain, que funciona amb normalitat.

 

Anar al contingut