Temple budista a Koyasan
Temple budista a Koyasan
Tokio

Un monjo budista japonès demanda el temple per excés de treball

Va tenir una depressió i va haver de demanar la baixa per falta de descans

Actualitzat

Un monjo japonès ha demandat el temple budista on vivia per excés de treball, cosa que, segons ell, el va obligar a demanar la baixa per depressió.

Té 40 anys i treballava en un dels temples de Koyasan, patrimoni de la humanitat de la Unesco i meca del budisme al Japó. Ara reclama una compensació de 66.000 euros pels danys causats i les pagues no rebudes.

El monjo va començar a treballar al temple el 2008. Començava la seva jornada laboral a les 5 de la matinada per atendre les persones que s'hi hostatjaven i els visitants que hi anaven a resar. Acabava de treballar ben entrada la nit.

El 2015 va tenir una depressió que el va obligar a demanar la baixa. Explica que havia arribat a treballar un mes seguit sense ni un dia de descans.

De fet, en la denuncia explica que havia treballat 64 dies seguits entre els mesos de març i maig i 32 entre setembre i octubre.

Segons el seu advocat, el monjo vol denunciar la càrrega de treball que pateixen els encarregats de gestionar els temples i que no es veu reflectit en els salaris que perceben.

En una cinquantena dels 117 temples que hi ha a Koya s'allotgen turistes i persones interessades en el budisme.

El de Koyasan és un dels llocs sagrats més importants del món. Ofereix un tipus d'allotjament perquè els pelegrins experimentin com és la vida dels monjos.

 

ARXIVAT A:
ReligióPrecarietat laboral
Anar al contingut