Un molí fariner de l'Escala va servir per il·luminar el primer poble a Catalunya
El molí de l'Escala (CCMA)

Un molí fariner de l'Escala va servir per il·luminar el primer poble a Catalunya

El marquès de Dou va ser l'impulsor d'aquest avenç, que va transformar el molí fariner de la seva masia per generar electricitat

L'Escala, a l'Alt Empordà, va ser el primer poble de Catalunya on fa més d'un segle va arribar l'electricitat a tot el nucli urbà. L'impulsor d'aquest gran avenç va ser el marquès de Dou, que va transformar el molí fariner de la seva masia per il·luminar aquest poble de pescadors.

La seva fascinació pels avenços tecnològics el va portar a transformar el molí fariner de la masia propietat de la seva dona per generar electricitat i revolucionar la vida d'aquest poble de pescadors.

Després de 125 anys, a tocar de la cuina del restaurant El Molí de l'Escala, continua en molt bon estat aquest molí, una aposta dels propietaris per mantenir viu el patrimoni.

Aquest indret es vol donar a conèixer en un llibre que alhora també ha permès documentar i ubicar altres molins, però aquest serà recordat per haver posat llum a la història d'aquesta vila marinera, que encara conserva alguns dels fanals de ferro forjat que van canviar la vida dels seus habitants.

Al vídeo següent podreu veure i sentir les declaracions de Lurdes Boix Llonch, directora de l'Arxiu Històric i del Museu de l'Escala, i de Jordi Jacas, propietari del Molí de l'Escala:

Anar al contingut