Alan Gilbert en plena acció amb la batuta durant un concert (Foto: Getty Images)
El director Alan Gilbert va haver de dirigir-se personalment a l'amo del tèlèfon perquè l'apagués. (Foto: Getty Images)
Nova York

Un mòbil obliga a interrompre per primer cop en 170 anys la Filharmònica de Nova York

Als violins, trompetes, clarinets, piano, arpa i altres instruments de l'Orquestra Filharmònica de Nova York s'hi va sumar aquesta setmana un instrument inesperat quan interpretaven l'últim moviment de la Novena Simfonia del txec Gustav Mahler. El so de la marimba, un instrument semblant al xilòfon típic a països com Guatemala o Nicaragua, va sonar per tota la sala: era el to d'un telèfon mòbil, que el seu propietari no va aturar fins que el mateix director de l'orquestra l'hi va demanar personalment.

RedaccióActualitzat
La Filharmònica de Nova York acumula més de 14.000 concerts en els seus 170 anys de vida i mai, fins dimarts passat, havia hagut d'interrompre la seva actuació.

El mòbil va començar a sonar des de la primera fila però el seu amo es va mantenir impertèrrit malgrat el descontentament evident del públic i les gesticulacions del director de l'orquestra, Alan Gilbert, que continuava fent anar la batuta.

El mòbil continuava sonant sense parar i Gilbert va decidir interrompre el concert. Visiblement irritat va demanar en veu alta al propietari que apagués el mòbil.

El propietari no es va donar per al·ludit immediatament i el públic va arremetre contra ell, xiulant i exigint a crits que fos expulsat de la sala.

Finalment, Gilbert va baixar de l'escenari i es va encaminar cap a l'amo del telèfon, que va treure l'aparell de la seva butxaca i el va apagar.

"Està apagat? Tornarà a sonar?", va preguntar el director a l'home, que es va limitar a assentir amb el cap.

El concert es va reprendre pocs minuts després entre els aplaudiments del públic de l'emblemàtic Avery Fisher Hall del Lincoln Center.

Anar al contingut