Un misteriós polític espanyol anomenat "Javier Robert" va rebre 9,9 milions de barrils

Un polític espanyol identificat com "Javier Robert" apareix a l'informe final de la comissió d'investigació de l'escàndol del programa Petroli per Aliments de l'ONU. En l'informe es recull que podria ser un diputat i que podria pertànyer a Spanish People's Party, que es podria traduir com "Partit Popular Espanyol".<br>Segons tots els indicis, "Javier Robert" podria ser la reproducció fonètica per part de funcionaris iraquians de la identitat real de l'intermediari, ja que no existeix cap polític espanyol amb aquest nom.
Un misteriós polític espanyol anomenat "Javier Robert" va rebre 9,9 milions de barrils

Un misteriós polític espanyol anomenat "Javier Robert" va rebre 9,9 milions de barrils

Un polític espanyol identificat com "Javier Robert" apareix a l'informe final de la comissió d'investigació de l'escàndol del programa Petroli per Aliments de l'ONU. En l'informe es recull que podria ser un diputat i que podria pertànyer a Spanish People's Party, que es podria traduir com "Partit Popular Espanyol".
Segons tots els indicis, "Javier Robert" podria ser la reproducció fonètica per part de funcionaris iraquians de la identitat real de l'intermediari, ja que no existeix cap polític espanyol amb aquest nom.
Actualitzat
L'informe assenyala que "Robert" va rebre 9,9 milions de barrils del règim de Saddam Hussein i els va vendre com a intermediari a diverses empreses europees. En concret, va vendre 7,2 milions de barrils a dues empreses de Liechtenstein, a dues de franceses i a una de suïssa. Segons l'informe, "Robert" hauria d'haver venut els 1,5 milions restants a la societat espanyola Amposta SL, però aquesta transacció no figura com a realitzada.