Un milionari nord-americà pagarà el deute de la matrícula de 396 estudiants d'institut
Robert Smith, en un moment de l'acte de graduació dels alumnes de l'institut Morehouse College (David Moody / Reuters)

Un milionari nord-americà pagarà el deute de la matrícula de 396 estudiants d'institut

El filantrop Robert Smith ho ha promès durant l'acte de graduació del Morehouse College, a Atlanta

RedaccióActualitzat

L'inversor multimilionari Robert Smith ha anunciat per sorpresa, durant l'acte de graduació de l'institut Morehouse College, a Atlanta, que pagarà el deute que els 396 estudiants recent graduats tenen amb l'escola en concepte de matrícula i manutenció. Segons les estimacions, el regal de Smith ronda els 10 milions de dòlars. 

Després d'uns segons d'incredulitat, els estudiants i familiars d'aquest institut per a nois, històricament per a alumnes afroamericans, han esclatat d'alegria. Els joves han aclamat el filantrop amb crits d'"MVP!", de l'anglès "jugador més valuós", en referència al nom que rep el jugador de bàsquet que més s'ha lluït en un partit.

 

Smith ha explicat com d'importants van ser per a ell els anys que va estar estudiant i s'ha emocionat en recordar com corria per agafar l'autobús número 13 per anar a l'institut: "Aquells cinc anys van canviar dràsticament la meva trajectòria vital. Els professors eren extraordinaris. Em van acollir i em van llançar el repte de pensar críticament per arribar a treure tot el meu potencial. Jo, aleshores, em vaig adonar de ben petit que els nens -blancs, negres, jueus o asiàtics són pràcticament iguals."


La igualtat d'oportunitats, en el punt de mira

El filantrop ha subratllat que es vol assegurar que totes les classes tenen les mateixes oportunitats i ha fet una crida a la comunitat afroamericana a tenir cura dels seus membres. De fet, la reducció del deute de la matrícula que arrosseguen els estudiants serà un dels aspectes en què se centrarà la campanya del Partit Demòcrata de cara a les eleccions presidencials de l'any vinent. 

ARXIVAT A:
Estats UnitsUniversitat
Anar al contingut