Barcelona

Un milió tres-cent mil alumnes comencen el curs

Són 8.000 alumnes més que l'any passat, principalment de Secundària

RedaccióActualitzat

Després de més de dos mesos i mig de vacances, més d'un milió tres-cent milt alumnes de Primària i Secundària comencen el curs escolar. El curs arrenca amb gairebé 8.000 alumnes més que l'any passat. Disminueix el nombre de nens matriculats als cicles d'Educació Infantil i creixen, sobretot, el de Secundària i el dels ensenyaments postobligatoris. I és en aquests cicles que augmenta l'oferta d'itineraris formatius, amb nous cicles a l'FP, a les arts plàstiques i disseny o a l'esport.

El curs també comença amb 800 docents més. Un increment, però, que els sindicats consideren clarament insuficient perquè calculen que caldrien com a mínim 7.000 mestres i professors per recuperar el percentatge de docents per alumne que hi havia abans de les retallades. S'ha previst un grup de 400 professors més per als centres de màxima complexitat, que són 340 a tot Catalunya. L'escola inclusiva també rep un paquet de 140 professors més, tenint en compte que s'ha pogut garantir la continuïtat dels 360 professionals d'atenció educativa que es van incorporar el curs anterior.

Altres novetats són l'obertura de 10 centres educatius nous i 9 que estrenen edifici. El nombre de centres que comencen només en mòduls prefabricats és de 86, quatre menys que l'any passat, tot i que en el còmput total hi ha 15 barracons més.

Pel que fa a les revàlides a l'ESO i al Batxillerat, incloses a la darrera llei educativa, la LOMCE, el Departament d'Ensenyament assegura que a Catalunya aquest curs no es faran. La setmana passada ja van fer declaracions tant el president de la Generalitat com la consellera Meritxell Ruiz, sobre aquest aspecte, i van assegurar que, si més no aquest curs, Catalunya no farà les revàlides, entre d'altres motius perquè el ministeri va tard.

Però les revàlides seran requisit indispensable per treure's el títol d'ESO i Batxillerat a partir del curs 2017-2018 i, per tant, caldrà veure què acabarà passant.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut