El turisme, un dels sectors més afectats per la crisi del coronavirus

Un milió de llocs de treball perduts a Espanya per la Covid entre abril i juny, segons l'EPA

A Catalunya, els parats han augmentat en 61.000 persones i la taxa d'atur se situa en l'12,78%

RedaccióActualitzat

La pàndèmia del coronavirus ha alterat les dades de l'atur que ofereix l'Enquesta de Població Activa (EPA) perquè un milió de persones han estat considerades inactives en ser pràcticament impossible buscar feina durant el confinament.

A Catalunya, s'han perdut 223.700 llocs de treball en aquest segon trimestre, entre abril i juny.

Segons aquestes dades, a Catalunya els aturats entre abril i juny haurien augmentat en 61.000 persones i la taxa d'atur se situaria en l'12,78 per cent. La xifra total d'aturats és ara de 472.900.

Al conjunt d'Espanya l'augment hauria estat menor, de 55.000 persones i la taxa d'atur quedaria en un 15,3 per cent.

El segon trimestre apareixen com a ocupats un milió menys de persones, tot i aque això no inclou els treballadors que es trobaven en expedientes temporals.

L'enquesta també especifica que més de tres milions de persones van treballar des de casa la major part del temps.

 

L'EPA també revela que hi ha 74.900 llars més en què tots els seus mebres actius estan a l'atur. En total, són 1.148.000 llars a tota Espanya en aquesta situació.


Les previsions de l'FMI

El Fons Monetari Internacional (FMI) ha empitjorat fa unes setmanes encara més les previsions per a l'economia espanyola.

L'organisme preveu que el PIB espanyol caigui un 12,8% aquest any, gairebé cinc punts més que els càlculs que tenia a l'abril.

Espanya és, juntament amb Itàlia, l'estat de la Unió Europea amb una caiguda del PIB més forta com a conseqüència de la crisi per la Covid-19.

ARXIVAT A:
AturCoronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut