Els manifestants han acabat la marxa a la plaça Sant Jaume (Montse Poblet)
Els manifestants han acabat la marxa a la plaça Sant Jaume (Montse Poblet)
Barcelona

Un miler d'estudiants han participat en una marxa contra la LOMCE i el 3+2 a Barcelona

La manifestació s'emmarca en els dos dies de vaga convocada pel Sindicat d'Estudiants

RedaccióActualitzat
Aquest migdia hi ha hagut una manifestació d'estudiants al centre de Barcelona contra la LOMCE i del model 3+2 de graus i màsters. La marxa ha començat a la plaça Universitat encapçalada per una pancarta en què es reclamava la derogació de la llei. Hi han participat un miler d'estudiants, majoritàriament de Secundària, ESO i Batxillerat. 

Els manifestants han corejat consignes com "Volem beques, no hipoteques", "Zero corrupció, més educació", "Mas i Puigdemont retallen tothom" i han llançat proclames contra el PP, i també contra els líders del PSOE, Pedro Sánchez, i de C's, Albert Rivera.

Borja Latorre, portaveu del Sindicat d'Estudiants, explica la finalitat d'aquesta vaga de dos dies a tot l'Estat: "Volem deixar clar que estem totalment en contra de la maniobra de la direcció del Partit Socialista, que està plantejant que no s'està aplicant la LOMCE i es pregunta per què ens mobilitzem. Però hem de dir clarament que la LOMCE s'està aplicant i nosaltres reclamem la seva derogació, no pas la seva paralització", La manifestació ha acabat a la plaça Sant Jaume.

Aquest dimecres -primer dels dos dies de vaga- el Sindicat d'Estudiants va xifrar en un 85% el seguiment de l'aturada als instituts però el Departament d'Ensenyament ho va rebaixar al 26%. Pel que fa a les universitats, el sindicat no va donar dades, parla de seguiment irregular. La Generalitat assegura que a les facultats pràcticament no es va notar la vaga i les classes es van fer amb normalitat. La protesta ha estat convocada en solitari pel Sindicat d'Estudiants en contra de la LOMCE i el model 3+2 de graus i màsters.
Anar al contingut