Viladecavalls

Un miler de treballadors de Sony es manifesten a Viladecavalls per exigir la viabilitat de la planta

Després de Nissan, ara són els treballadors d'una altra multinacional japonesa els qui han pres els carrers per defensar els seus llocs de treball. Un miler treballadors de la planta de Sony a Viladecavalls han protestat aquest dissabte al matí pels carrers del municipi. Reclamen a la companyia un pla de viabilitat per a la factoria. La protesta ha arribat uns dies després que l'empresa va anunciar una congelació generalitzada de sous i l'acomiadament de 8.000 persones a tot el món. Representants sindicals i de la direcció de l'empresa es reuniran aquest dilluns.

Actualitzat
Un miler de treballadors de Sony a Viladecavalls han fet aquest dissabte al matí una marxa lenta des de la seu de la companyia en aquesta localitat del Vallès Occidental fins a l'ajuntament del municipi. Es queixen que la direcció de la planta els amaga informació i demanen que es presenti un pla de viabilitat que garanteixi els llocs de treball. A la planta hi treballen unes 2.000 persones, de les quals 700 tenen contracte temporal.

La secretària general del comitè d'empresa, Ana Alonso, recorda que la direcció de la companyia i els sindicats mantenen negociacions des del maig però que encara no s'ha arribat a cap acord. A la propera cita, que serà dilluns vinent,  representants de la companyia i els sindicats es reuniran. Els treballadors temen que es concretin els plans de reducció de costos de la companyia.

La multinacional japonesa va anunciar que acomiadaria 8.000 treballadors a tot el món i portaria a terme una congelació salarial generalitzada. L'anunci va coincidir amb el viatge del president de la Generalitat al Japó per tal de consolidar la presència d'empreses nipones a Catalunya.

Precisament, amb el president Montilla té previst reunir-s'hi l'alcalde de Viladecavalls, que dóna suport als treballadors.

Sony vol prescindir de 8.000 dels 160.000 treballadors que té a tot el món abans del març del 2010. De moment no ha especificat com portarà a terme aquesta reducció de la plantilla ni quines fàbriques s'hi veuran afectades. La retallada forma part del pla de reducció de costos a les 57 plantes que té la companyia.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut