Un miler de presos en tercer grau dormiran a casa per evitar contagis a les presons

Més de la meitat dels condemnats que estan en règim penitenciari de semillibertat compliran la pena sense haver de tornar a la nit a la presó

Roger Rovira SerradellActualitzat

Les presons són un dels llocs sensibles en aquesta crisi sanitària provocada per la Covid-19. Per evitar contagis, més de la meitat dels condemnats a Catalunya que ja estan en règim penitenciari de semillibertat -el tercer grau-, compliran la condemna des de casa.

Des d'aquest dimecres, 628 presos en tercer grau no caldrà que tornin a la nit a la presó per anar a dormir. Podran confinar-se a casa pel coronavirus. Uns 300 presos més ja complien condemna d'aquesta manera abans de l'activació de l'estat d'alarma, ara en total seran gairebé un miler.

Envien a casa un miler de presos en tercer grau per evitar contagis a les presons
La mesura es fa per evitar contagis per coronavirus


Es tracta d'uns condemnats que el Departament de Justícia ha revisat i que ara se seguiran a distància. Ho explica Amand Calderó, secretari de Mesures Penals del Departament de Justícia:

"La garantia és que ja eren interns que estaven classificats en règim obert, en tercer grau, i, per tant, sortien a treballar cada dia. L'única cosa que es fa és substituir la possibilitat de venir a dormir a la presó perquè pernoctin ara a casa seva. Es revisa cada cas de manera individual, i que hi hagi bona evolució i bon comportament. Com menys gent hi hagi en els centres oberts en aquests moments, evidentment estem minimitzant riscos i estem evitant el contagi de la malaltia."


Polseres telemàtiques de seguiment i trucades telefòniques al número fix de casa, si cal diverses al dia en funció de cada cas, són algunes de les maneres per fer el control d'aquests presos.

Envien a casa un miler de presos en tercer grau per evitar contagis a les presons
Als presos se'ls farà un seguiment telefònic diari


És una possibilitat del reglament penitenciari que ara es fa per alleugerir el nombre d'interns i impedir contagis. Entre la població reclusa hi ha 7 casos confirmats de coronavirus, dels quals 2 ja han estat donats d'alta.

ARXIVAT A:
Coronavirus
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut