Berlusconi reconeix haver passat els pitjors moments de la seva vida.
L'exprimer ministre italià, Silvio Berlusconi, ha parlat davant centenars de seguidors. (Foto: EFE)

Un miler de persones es manifesten en suport de Berlusconi davant la seva residència a Roma

"Il Cavaliere" no es rendeix. "Si un diumenge, 4 d'agost, amb 40 graus a l'ombra i l'asfalt que crema i després d'hores de viatge, una marea de gent ha vingut per demostrar-me el seu afecte, jo em sento en el deure de mantenir el meu compromís i seguir endavant, encara amb més entusiasme i passió", ha dit davant d'un miler de manifestants que el voldrien indultat.

RedaccióActualitzat
Un miler de persones han fet costat a Silvio Berlusconi davant la seva residència a Roma, després que, dijous passat, el Tribunal Suprem el condemnés a 4 anys de presó per un delicte de frau fiscal. "Il Cavaliere" no es rendeix i aixó és el que ha dit davant de centenars de persones que s'han manifestat, convocats pel seu partit, el Poble de la Llibertat, per demanar el seu indult.

"Si un diumenge, 4 d'agost, amb 40 graus a l'ombra i l'asfalt que crema i després d'hores de viatge, una marea de gent ha vingut per demostrar-me el seu afecte, jo em sento en el deure de mantenir el meu compromís i seguir endavant amb més entusiasme i passió, encara", ha afirmat un Berlusconi visiblement emocionat.

L'exprimer ministre italià ha proclamat la seva innocència en un acte de desgreuge, organitzat pel seu partit, el Poble de la Llibertat, i considera que la condemna pel "cas Mediaset" no ha d'influir en la continuïtat de la coalició de govern entre el seu partit i el centreesquerra del primer ministre Enrico Letta. D'aquesta manera, l'exmandatari esvaeix la possibilitat de ruptura de la coalició de govern amb què van amenaçar els dirigents de la seva formació quan es va fer pública la sentència. "L'interès d'Itàlia està per sobre de tot", ha assegurat.

"He repassat el que he fet com a fill, com a pare, com a empresari, com a ciutadà i servidor de l'Estat. Quan llegeixo el que s'escriu de mi als diaris, em veig com en un mirall amb la meva imatge deformada. Una imatge que no és Silvio Berlusconi ", ha afirmat l'exdirigent entre aplaudiments.

Berlusconi, que a més s'enfronta a una condemna d'inhabilitació la durada de la qual encara no se sap, ha tornat a carregar contra els jutges, acusant-los d'actuar a favor dels interessos de l'esquerra. En la mateixa línia, ha defensat que Mediaset mai va emetre factures falses i que en els anys en què se l'acusa d'haver ideat aquesta trama de frau ell era primer ministre i s'ocupava de fer política.
Anar al contingut