Brussel·les

Un miler de persones es concentren a Brussel·les "en suport dels presos polítics"

Els consellers Serret, Comín i Ponsatí, han demanat als catalans que no defalleixin i que participin "en massa" a les eleccions del 21-D

RedaccióActualitzat

Els consellers Meritxell Serret, Toni Comín i Clara Ponsatí, cessats pel govern espanyol i actualment a l'exili a Bèlgica, han demanat aquest diumenge als catalans que no defalleixin i que participin "en massa" a les eleccions del 21-D per "restaurar la democràcia".

Serret, Comín i Ponsatí han participat a la manifestació convocada per l'ANC a Brussel·les "en suport als presos polítics", des d'on han recordat que per a tots els membres del govern, ja siguin a la presó o a l'exili, és "molt important" el suport dels ciutadans. Serret ha declarat durant la concentració:

"Ahir tot el món va veure que el poble de Catalunya es manté dempeus malgrat la repressió i la crueltat del govern espanyol, i avui també, el poble de Catalunya es manté dempeus a Brussel·les, i aquesta és la força que en els propers dies ens empenyerà a guanyar un altre cop on sempre hem guanyat, a les urnes".

"Volem fer més país, no volem negar a ningú. El que ens fan a nosaltres no ho volem fer a ningú, i són aquestes conviccions les que ens portaran a la victòria final", ha defensat la responsable d'Agricultura en el govern destituït del president Carles Puigdemont. "Continuem endavant en la lluita", ha afirmat.

 

"No ens poden fer callar, no ens poden negar, som un poble i volem els drets de qualsevol poble, i el principal de tots, decidir sobre el nostre futur, defensar les nostres institucions", ha remarcat. Serret ha dit que pels membres del govern que són a l'exili o a la presó, és "molt important" el suport dels ciutadans.

"El vostre suport, la vostra fermesa, la vostra serenitat i convicció a continuar endavant, són molt importants", ha dit, afegint que el seu és un projecte "en positiu".

Toni Comín, cessat també pel govern espanyol, ha admès que per a tots ells és "molt fort" que els seus companys a l'executiu siguin a la presó:

"Cada nit, quan ells se'n van a dormir, no poden fer un petó als seus fills, no poden dir bon dia als seus fills, és una salvatjada, Espanya té un problema greu de democràcia".

 

Comín ha defensat que els consellers tancats a Madrid "són presos polítics". "Ahir van sortir un milió de persones a defensar el seu alliberament, heu vist que quan tanquen un criminal a la presó surtin un milió de persones al carrer?", ha preguntat. Segons Comín, "el primer pas endavant" que poden fer ara és "desfer el pas enrere" que suposa el 155 i acabar "amb la repressió i que s'aturin els processos judicials". I ha afegit:

"És molt important que unes eleccions que són il·legítimes les convertim en eleccions legítimes votant massivament. Votarem i serem molts i guanyarem, d'entrada el dia 21, i serà un pas molt important. El dia 21 hi hem d'anar tots, els 2 milions de l'1-O i més, serà la nostra primera victòria a curt termini".


Comín també ha lamentat durant el seu discurs el paper de la Unió Europea en la crisi catalana, així com també el del PSOE. "Escolta, Europa, vas ser fundada per garantir que els totalitarismes i els feixismes mai tornessin al continent", ha dit, afirmant que a Catalunya hi ha "un combat entre l'autoritarisme i la democràcia". "Els que governen avui són els hereus del franquisme, però la vergonya més gran és que tenen el suport dels socialistes", ha lamentat.

Per la seva banda, la consellera cessada d'Ensenyament, Clara Ponsatí, ha advertit que "les polítiques de Putin i Erdogan" estan "començant a fer-se efectives des de Madrid". "Els drets humans estan en perill", ha afirmat, fent una crida, també, a participar massivament en les eleccions del 21-D:

"Tots a votar, demanem responsabilitat als líders polítics, demanem-nos a nosaltres mateixos responsabilitats, però que el 21-D no falli ningú, si us plau".

En la manifestació, en què han participat un miler de persones, també ha intervingut l'eurodiputat d'ERC Josep Maria Terricabras, que ha preguntat què cal que passi més perquè Europa reaccioni davant de la situació catalana. La manifestació, convocada per l'ANC, ha comptat amb la participació de membres de la comunitat catalana a Bèlgica, Luxemburg, Alemanya o Holanda, entre d'altres.

ARXIVAT A:
Eleccions 21D
Anar al contingut