Barcelona

Un miler de mossos controlen la sortida de més de 500.000 vehicles en l'èxode d'agost

L'agost ja és pràcticament aquí i, amb ell, el gran gruix de ciutadans comencen les vacances. Això, traduït a la carretera, fa encendre totes les alarmes, especialment aquest any, en què coincideix el cap de setmana amb l'"operació sortida" d'agost. El Servei Català de Trànsit preveu que més de 535.000 vehicles surtin de l'àrea metropolitana de Barcelona. Les franges horàries més complicades seran entre les quatre de la tarda i les deu de la nit d'aquest divendres i dissabte entre les deu del matí i les tres de la tarda. A les carreteres hi haurà més d'un miler de mossos d'esquadra per controlar aquest volum de trànsit.

Actualitzat
Prudència. Aquesta és la crida que fa des del Servei Català de Trànsit el seu director, Josep Pérez Moya. Recorda que cal conduir amb precaució i seguir consells com descansar bé abans d'agafar el volant, aturar-se cada 200 quilòmetres o 2 hores en viatges llargs, no beure alcohol o posar-se el cinturó, entre d'altres.

El conseller d'Interior, Joan Saura, també demana l'ús del seny davant del volant, tot recordant les dades "alarmants" d'aquest juliol, en què en 29 dies han mort 29 persones en carretera, un fet sense precedents.

Dies complicats també als aeroports


L'"operació sortida" d'agost també es deixa sentir als aeroports catalans. Al Prat, s'esperen més de 600.000 passatgers entre aquest divendres i fins dimarts, quan es donarà per acabada. Els destins més habituals són les Illes Balears, Amsterdam, Atenes, el Caire, Moscou i Tel Aviv.

L'aeroport ha reforçat els serveis de seguretat, restauració, informació i atenció als usuaris. Pel que fa al conflicte amb els controladors aeris, el director del Prat, Fernando Echegaray, creu que no s'ha de registrar cap problema, ja que s'està operant amb normalitat. Dos de cada tres controladors aeris que estaven de baixa han rebut l'alta mèdica després de la revisió que els ha fet la Seguretat Social a instàncies del govern espanyol.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut