Concentrats a Barcelona aquest dilluns (Anna Prudencio)
Concentrats a Barcelona aquest dilluns (Anna Prudencio)

Un miler de manifestants davant el consolat dels EUA a Barcelona per la mort de Floyd

"Sense justícia no hi ha pau" o "No puc respirar", alguns dels lemes a les pancartes dels concentrats

RedaccióActualitzat

Les protestes contra l'assassinat de George Floyd a mans d'un policia als Estats Units han arribat també a Barcelona.

Un miler de persones s'han concentrat davant de la seu del consolat dels Estats Units a Barcelona per reclamar "justícia" arran de la mort del ciutadà negre presumptament asfixiat per un policia el 25 de maig a Minneapolis, que ha desencadenat una onada de protestes al país.

Amb pancartes i proclames antiracistes i antifeixistes escrites en anglès, han volgut mostrar al cònsol el seu rebuig frontal al que està passant als Estats Units.

Els manifestants portaven pancartes en memòria de Lloyd amb les seves últimes paraules, "I can't breathe" ("no puc respirar").

Han cridat "Trump, tremola. Amèrica no està sola" o "La policia tortura i assassina". La concentració ha estat convocada per diverses entitats amb el lema "Sense justícia no hi ha pau".

Recull d'imatges de la concentració (fotos: Anna Prudencio)

Una noia amb la frase


Mentre ha durat la concentració, els Mossos han tallat el trànsit al passeig de la Bonanova, el passeig Reina Elisenda i el carrer Pere II de Montcada, on hi ha el consolat dels Estats Units.
 

La mort de George Floyd està sacsejant els Estats Units. La nit d'aquest diumenge a dilluns s'han repetit les protestes i els aldarulls a moltes ciutats del país.

Almenys a 40 ciutats s'hi ha imposat el toc de queda, el més gran des de l'assassinat de Martin Luther King, el líder de la lluita pels drets civils de la minoria negra, el 1968.

Donald Trump culpa de la violència als carrers l'extrema esquerra i avisa que tractarà els fets com a actes terroristes.
 

Són molts els líders polítics, socials i esportius que fan crides deseperades perquè s'aturin els pillatges. També el germà de George Floyd, que emocionat ha visitat el lloc on el policia va asfixiar mortalment el seu germà. Ha dit que la gent no deixi de manifestar-se, però que sisplau aturin la violència i els saquejos.

 

ARXIVAT A:
Protestes EUAGeorge FloydRacismeEstats Units
Anar al contingut