Un miler de confinats a l'hotel de Tenerife on s'estava el turista italià amb coronavirus
L'hotel H10 Costa Adeje Palace, de Tenerife, on hi ha més de mil persones confinades pel coronavirus
Adeje

Un miler de confinats a l'hotel de Tenerife on s'estava l'italià amb coronavirus

Oficialment no hi ha quarantena, però la policia no els deixa sortir i els faran proves

RedaccióActualitzat

L'hotel del sud de Tenerife on s'allotjava el turista italià que ha donat positiu del coronavirus Covid-19 ha quedat tancat aquesta matinada de dimarts.

Es calcula que a l'establiment, l'H10 Costa Adeje Palace, situat al municipi d'Adeje, hi ha més de mil persones, que s'hi hauran de quedar confinades.

 

Ja fa unes quantes hores que la policia impedeix que cap dels clients que s'hi allotgen ni tampoc els treballadors no puguin sortir del complex hoteler.

El turista italià, un metge de la Llombardia, feia una setmana que s'estava en aquest hotel amb la seva dona i va anar a una clínica d'Adeje quan es va trobar malament.

L'home, que és el tercer cas de coronavirus que es declara a Espanya, ara està ingressat a l'Hospital Universitari de Candelaria, al nord de l'illa.

"Situació de vigilància"

Després que el Diario de Avisos de Tenerife hagi avançat la notícia, fonts de la Conselleria de Salut de les Canàries ha confirmat que s'estan fent "controls sanitaris" a les persones de l'hotel.

De tota manera, no han qualificat oficialment la situació de "quarantena", sinó que formalment és una "situació de vigilància".

Fonts policials, però, han admès que hi ha agents de la Policia Nacional custodiant l'hotel.

Les fonts del govern canari han dit que el seu comitè executiu de seguiment del coronavirus anirà prenent "totes les decisions que corresponguin".

S'està a l'espera d'una segona anàlisi per confirmar definitivament el positiu del metge italià, anàlisi que s'està fent a Madrid.

També està previst fer proves als clients i treballadors de l'hotel.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut