Catalunya

Un meteorit creua el litoral català i deixa una línia al cel

Des de punts del territori tan distants com ara l'Alt Empordà, les Terres de l'Ebre o la ciutat de Barcelona s'ha pogut veure aquest divendres una estranya línia al cel. Era un meteorit que ha recorregut la costa catalana. El fenomen s'explica perquè un bòlid, un meteorit de mida petita molt vistós, ha entrat en l'atmosfera terrestre, s'ha cremat, s'ha desintegrat i ha deixat una línia que ha sigut visible des de diferents pobles i ciutats de Catalunya.

Actualitzat
Al Facebook del 3cat24, alguns usuaris ens han avisat que també l'han pogut veure des de Roses, Palau de Plegamans, Gavà, el Vendrell, Sabadell i Olesa de Montserrat. També a través dels comentaris a aquesta notícia ens heu comunicat que l'heu vist des de Vic i Manresa, entre d'altres poblacions catalanes.

Aproximadament un cop al mes es pot veure a Catalunya la desintegració d'un meteorit. Normalment, és un fenomen que passa a uns 70 quilòmetres d'altura abans de tocar a terra i és una roca d'una mida que oscil·la entre 10 centímetres i 2 metres que viatja a milers de quilòmetres per hora.

Anar al contingut