La Fundació Varkey ha destacat l'apassionada confiança del mestre en el talent dels seus alumnes

Un mestre d'un poble petit de Kènia rep el premi de millor professor del món

Peter Tabichi té un únic ordinador amb mala connexió a internet, però aconsegueix que els seus alumnes presentin invents en fires internacionals

Actualitzat

El mestre kenià Peter Tabichi, que fa classe des de fa 12 anys en un petit poble anomenat Pwani, ha rebut el Premi Global Teacher del 2019, dotat amb un milió de dòlars.

Els alumnes d'aquest professor franciscà de 36 anys només tenen un ordinador amb molt mala connexió a internet però, tot i això, fan servir les tecnologies de la informació i la comunicació (TIC) en un 80% de les seves lliçons cada dia.

 



Tabichi té alumnes molt pobres als quals ha ensenyat mètodes alternatius de cultiu i a fer dispositius per ajudar la gent cega, per exemple.

Les seves classes de Física i Matemàtiques són eminentment pràctiques. Els projectes científics dissenyats pels seus estudiants han arribat a presentar-se, fins i tot, en fires internacionals als Estats Units.

 



A més, ha creat el "club de la pau", que anima els alumnes a debatre sobre qüestions que els preocupin o, també, a plantar arbres tots junts, amb l'objectiu de preservar la convivència entre els més de set grups ètnics presents a la seva escola.

En especial després de la gran violència viscuda el 2007, un cop es van fer les votacions electorals.

 



Per Tabichi, que ensenya en unes condicions molt precàries a alumnes, ser un bon professor és "ser creatiu, usar la tecnologia i promoure mètodes d'ensenyament moderns".

El Global Teacher Prize, que concedeix des de fa 5 anys la Fundació Varkey, amb seu a Dubai, ha reconegut, sobretot, "la dedicació, l'esforç i l'apassionada confiança de Tabichi en el talent dels seus estudiants".

La Fundació Varkey va distingir també un professor madrileny com a finalista en la seva edició del 2017, però finalment no va aconseguir el guardó. Es tracta de David Calle, fundador i creador de la pàgina web educativa Unicoos, que mai ha fet classe en cap escola, sinó a través del canal Youtube.

ARXIVAT A:
Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut