Un policia belga a Anvers, on circulen cotxes amb matrícula neerlandesa per la proximitat amb els Països Baixos (Europa Press / Jonas Roosens)

Un mes sense posar multes de trànsit ni d'aparcament, la protesta de la policia a Bèlgica

Quatre sindicats de la policia belga impulsen les mobilitzacions a partir del 15 de desembre per reclamar millores laborals

Redacció/Agències

Del 15 de desembre al 15 de gener, la policia belga no posarà multes de trànsit. Així ho han anunciat quatre sindicats policials, que reclamen millores laborals i per això faran aquesta protesta contra el govern federal.

Aquest dilluns han anunciat que els agents tampoc no posaran multes d'aparcament. Segons diuen els convocants, aquest mes de mobilitzacions segueix la consigna d'actuar "de manera més educativa que repressiva" contra els infractors.

Segons recullen mitjans locals com el flamenc Het Laatste Nieuws, tot plegat implicarà menys controls d'alcoholèmia i menys redirecció del trànsit en hores punta, i també s'espera que disminueixi el nombre de controls als aeroports.

En un comunicat que ha fet públic el sindicat VSOA s'explica que continuaran posant multes per delictes inacceptables, com la conducció temerària, o es multarà les persones que circulin sense assegurança.

El text també conté un objectiu clar: "Les arques de l'Estat s'ompliran menys."

Malestar per una pujada de sou anul·lada

Les organitzacions sindicals han assegurat que, si cal, allargaran la "vaga de multes" fins al 2024.

Els quatre sindicats que impulsen la mobilització són VSOA, NSPV, ACV i ACOD. Concretament, estan en contra que s'hagi cancel·lat una pujada de sou que asseguren que ja estava pactada.

També denuncien que el govern vol posar fi a les condicions favorables perquè els agents es puguin jubilar a partir dels 58 anys.

 

ARXIVAT A:
PolicialTrànsitMobilitatBèlgica
Anar al contingut