L'església protestant Bethel de la Haia celebra un ofici "perpetu" per protegir una família armènia
L'església protestant Bethel de la Haia celebra un ofici "perpetu" per protegir una família armènia
La Haia

34 dies resant sense parar: l'estratègia per evitar que la policia deporti una família

Ho fan als Països Baixos, on la policia no pot interrompre els serveis religiosos, i és la manera que no els detinguin i els deportin

RedaccióActualitzat

L'església Bethel de la Haia, al Països Baixos, està celebrant des de fa un mes una celebració religiosa ininterrompuda, les 24 hores del dia, els 7 dies a la setmana. Van començar el 26 d'octubre, de manera que ja fa més de 700 hores que dura.

No ho fan per aconseguir cap rècord, sinó per impedir la deportació d'una família armènia: la llei dels Països Baixos impedeix que la policia interrompi els oficis religiosos, i aquesta celebració ha estat la manera de protegir la família dins de l'església.

Són Sasun i Anousche Tamrazyan i els seus tres fills. Van fugir d'Armènia perquè el pare va rebre amenaces arran del seu activisme polític, i van arribar als Països Baixos el 2009, on van demanar asil.


"Una solució humanitària"

Hi han viscut des de llavors, però el setembre van saber que l'estat tenia la intenció de deportar-los. Llavors van demanar ajuda a través de les xarxes socials, i l'església protestant de la Haia va decidir acollir-los en aquesta església i protegir-los amb el culte ininterromput.

En un comunicat aquesta església ha reclamat "una solució humanitària" per a la família:

"Malgrat que alguns jutges van donar un parer positiu per donar-los asil, el Consell d'Estat finalment va decidir la deportació de la família. També s'ha rebutjat l'asil demanat per als nens, perquè fa més de 5 anys que viuen al país."

Els capellans d'aquesta església a la ciutat fan torns per poder fer el culte-marató:

La filla gran de la família, Hayarpi, relata la vida quotidiana a l'església a través del seu compte a Twitter. També ho fan els que els donen suport:

 

 


ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut