638 fardells d'haixix descarregats del vaixell Natàlia al port de Las Palmas (Policia Nacional)
638 fardells d'haixix descarregats del vaixell Natàlia al port de Las Palmas (Policia Nacional)

Un mercant amb 20 tones d'haixix, interceptat a alta mar a les Canàries

La policia ha detingut els 11 tripulants de l'embarcació, que estava en estat ruïnós i amb perill d'enfonsament a causa de diverses vies d'aigua

Actualitzat

La policia ha interceptat a alta mar, prop de l'illa de Fuerteventura, a les Canàries, un mercant que duia 20 tones d'haixix. S'han detingut els 11 tripulants de la nau, que amenaçava d'enfonsar-se.

La Policia Nacional, en una operació conjunta amb l'Agencia Tributària i les autoritats franceses, han abordat el vaixell, del qual seguien la pista des del mes de gener, quan es va iniciar la investigació centrada en una empresa del Líban, dedicada al transport de mercaderies.

Al juliol, una sèrie de canvis significatius en el registre del vaixell -com el canvi de nom pel de Natàlia i de bandera, de la del Togo a la de les illes Palau, a la Micronèsia-, va fer aixecar sospites. Es va rastrejar la nau des de Turquia fins al Marroc, fins que els darrers dies feia rumb a les illes Canàries.

Dues patrulleres de Vigilància Duanera van sortir de nit aquest diumenge i el van interceptar i abordar, a 40 milles de Fuerteventura.

L'empresa havia estat vinculada en operacions antidroga anteriors, en què s'havia confiscat droga en vaixells de la seva propietat. El mercant transportava oficialment guix a la bodega, on també es va trobar l'haixix. Traslladat al port de Las Palmas, on va atracar diumenge, es van descarregar 638 fardells amb un pes total de 19.876 quilos d'haixix.

A més, en una de les àrees comunes de l'embarcació es van requisar prop de 26 quilos de pol·len de marihuana, que, segons l'informe policial, havien estat introduïts per la tripulació per obtenir petits beneficis particulars a partir de l'activitat il·lícita.

 

ARXIVAT A:
NarcotràficDroguesPolicia NacionalPolicial
Anar al contingut