Un regidor del PSC denuncia dos companys de govern de l'Hospitalet per "irregularitats"
Agents de la Policia Nacional s'emporten documentació del Consell Esportiu (ACN/Àlex Recolons)
L'Hospitalet de Llobregat

Un membre del PSC va denunciar els dos regidors del partit detinguts a l'Hospitalet

El tinent d'alcalde Cristian Alcázar i el regidor d'Esports, Cristóbal Plaza, estan en llibertat amb càrrecs després que els detinguessin per presumptes anomalies en el Consell Esportiu

RedaccióActualitzat

Dos regidors de l'equip de govern socialista de l'Hospitalet de Llobregat han estat detinguts aquesta setmana per suposades irregularitats en una entitat privada esportiva de la ciutat, segons ha avançat Nació Digital. Es tracta del tinent d'alcalde d'Espai Públic, Habitatge i Urbanisme, Cristian Alcázar, i del regidor d'Esports, Cristóbal Plaza. El denunciant és un dels companys de l'executiu local, el tinent d'alcalde d'Educació, Esports i Joventut, Jaume Graells.

Aquest dimecres, la Policia Nacional detenia el director del Consell Esportiu de la ciutat, Eduard Galí, i també els regidors Cristian Alcázar i Cristóbal Plaza. Després de passar a disposició judicial i negar-se a declarar, van ser posats en llibertat amb càrrecs. Se'ls acusa d'irregularitats al Consell Esportiu quan el presidia Alcázar en l'anterior mandat i Plaza, en l'actual.

Segons l'atestat policial, la denúncia l'ha presentada el tinent d'alcalde Jaume Graells, juntament amb la responsable de gestió econòmica de l'entitat, que, en el període que s'investiga, del 2016 al 2019, va passar dels 400.000 euros pressupostats a tenir-ne 900.000.
 

Un regidor del PSC denuncia dos companys de govern de l'Hospitalet per
Cristian Alcázar, tinent d'alcalde d'Espai Públic, Habitatge i Urbanisme
Un regidor del PSC denuncia dos companys de govern de l'Hospitalet per
Cristóbal Plaza, regidor d'Esports


Núria Marín defensa la feina del Consell Esportiu

L'alcaldessa, Núria Marín, va explicar aquest divendres al vespre, en una reunió de portaveus, que Graells la va alertar al febrer de "males praxis" dels dos companys de govern i de partit, i que ella va instar "ràpidament" la junta directiva a encarregar una auditoria, que encara no es coneix.

En tot cas, Marín defensa la feina que el Consell Esportiu fa sobre la dinamització de l'activitat esportiva a les escoles. L'alcaldessa ha demanat que l'entitat privada sense ànim de lucre continuï tirant endavant aquest treball per la "contribució a la cohesió social i a la defensa de l'esport entre els infants i adolescents."
 

Un regidor del PSC denuncia dos companys de govern de l'Hospitalet per
Núria Marín defensa l'actuació al Consell Esportiu de la ciutat


"Actuarem amb absoluta transparència", ha assegurat Núria Marín pel que fa a la investigació policial en marxa. En un comunicat, el consistori diu que "l'Ajuntament, com a institució, és el primer interessat a aclarir els fets."

El sumari es podria aixecar aquest dilluns. Serà aleshores, un cop conegut el contingut, que Marín prendrà "les decisions que calguin en un sentit o un altre", segons fonts municipals.

El jutge investiga si l'entitat va destinar a fins particulars algunes de les ajudes públiques que gestiona i va justificar les subvencions concedides mitjançant documentació falsa, en una causa oberta pels delictes de malversació de cabals públics i de falsedat documental.

ARXIVAT A:
Corrupció
Anar al contingut