Un membre de la CUP denuncia amenaces de mort en trobar-se 2 bales a la bústia

Joan Melenchon, del districte d'Horta-Guinardó, assegura que "el feixisme em va assenyalar"
Un membre de la CUP denuncia amenaces de mort en trobar-se 2 bales a la bústia
Barcelona

Un membre de la CUP denuncia amenaces de mort en trobar-se 2 bales a la bústia

Joan Melenchon, del districte d'Horta-Guinardó, assegura que "el feixisme em va assenyalar"
Juli Rodés Actualitzat
TEMA:
CUP
Un membre de la CUP denuncia amenaces de mort en trobar-se 2 bales a la bústia
Joan Melenchon, regidor de la CUP, mostra una de les dues bales que ha trobat a la bústia (BTV)

La CUP ha denunciat amenaces a un conseller del districte barceloní d'Horta-Guinardó. Es tracta de Joan Melenchon, que ha explicat que dilluns va trobar dues beines de bala a la bústia de casa seva.

"Ahir el feixisme em va assenyalar. Em van deixar aquesta bala a la bústia de casa. Em van voler coaccionar perquè la feina que fem cada dia les companyes regidores i diputades de la CUP molesta els sectors més reaccionaris de la ciutat i el país."

"No dubten a amenaçar-nos de mort davant la ingerència en el poder del capital."


Melenchon atribueix l'acte al "feixisme", tot i reconèixer que no en té cap prova concloent.

"No puc assegurar-ho, però penso que és bastant evident. Pot ser una broma macabra, però no hi veig cap altra lògica."


El membre de la CUP Capgirem Barcelona ha comparegut en roda de premsa acompanyat de la regidora Maria Rovira i d'Anna Saliente, candidata de la CUP a l'alcaldia de Barcelona.

 

Joan Melenchon, entre la regidora Maria Rovira i l'alcaldable Anna Saliente (BTV)

 

Ha mostrat una de les beines i ha explicat que l'altra la va donar als Mossos d'Esquadra quan va presentar denúncia.

A preguntes dels periodistes ha afegit que "no hi havia cap nota" acompanyant-les.

"Creiem que estem assenyalats i que se'ns fan seguiments. Això n'és una mostra. Avui soc jo, però pot ser qualsevol altre."


Melenchon ha qualificat el fet de "gravíssim" i ha demanat "una reflexió per part de tots els partits davant l'acció de l'extrema dreta".

A alguns d'aquests partits, precisament, i també a alguns mitjans de comunicació, els ha acusat de "blanquejar" l'extrema dreta.

"Denunciem la impunitat amb què actuen i el blanquejament que fan la resta de partits, com va fer dissabte passat Jaume Collboni, assimilant-nos a l'extrema dreta de Vox. O com fan diàriament els mitjans de comunicació afins al règim del 78."

 

La diputada de la CUP Eulàlia Reguant durant la seva compareixença en roda de premsa (ACN)


La diputada de la CUP Eulàlia Reguant, que ha comparegut en roda de premsa per parlar de la seva negativa a declarar en el Tribunal Suprem, també ha valorat molt negativament les paraules de l'alcaldable del PSC.

"Ens preocupa molt que Jaume Collboni fes les declaracions que va fer aquest dissabte. És molt greu que intenti assimilar Vox i la CUP, quan responem a projectes polítics molt diferents, perquè uns defensem els drets fonamentals i l'altre va directe a vulnerar-los i atacar-los."


Encara en aquest sentit, l'alcaldable de la CUP, Anna Saliente, ha intervingut breument per argumentar que "aplana el camí al feixisme" que "tots aquells partits que es defineixen com a demòcrates i constitucionalistes estiguin prenent els discursos propis de l'extrema dreta, sobretot en relació als drets de les dones i els drets de les persones migrades".

ARXIVAT A:
CUP PSC