Un tren circula a l'altura del pas a nivell del carrer Pasqual de Montcada (ACN/Albert Segura)
Un tren circula a l'altura del pas a nivell del carrer Pasqual de Montcada (ACN/Albert Segura)

Un maquinista esclata contra els que travessen les vies: "Una mica de respecte als morts"

Els passatgers d'un tren de l'R2 han gravat la indignació d'un maquinista en un pas a nivell de Montcada i Reixac per on no paraven de passar persones

RedaccióActualitzat

Travessar les vies del tren és perillós, però hi ha gent que ho continua fent. Aquesta setmana un maquinista de Rodalies ha esclatat indignat contra les persones que no respecten els senyals dels passos a nivell.

Els passatgers d'un tren de l'R2 a Montcada i Reixac van captar el moment en què el maquinista no podia més i informava de la situació a través de megafonia.

"Continuem travessant el pas a nivell. Em sembla una falta d'educació i de respecte a les persones que treballem cada dia."

En el vídeo, el treballador explica que ha tocat el clàxon vuit cops, però que no li han fet cas.

El maquinista denuncia que aquests imprudents provoquen retards a tota la línia R2, i es pregunta: "Què faig ara? Truco a la policia i parem tot el tren?"

 

El maquinista fa una altra pregunta clau: "Costa tant esperar dos minuts fins que passi el tren?"

"Una mica de respecte als morts"

La queixa del maquinista va pujant de to i arriba al moment més dolorós quan recorda les morts de quatre persones fa dues setmanes a Montmeló. Els va atropellar un tren quan passaven per les vies per un lloc no habilitat.

"Quatre persones adolescents van morir fa un parell de setmanes. Una mica de respecte als morts."

Després d'aquesta intervenció final, es va fer un "silenci impactant" en el comboi, tal com expliquen els passatgers.

179 morts a Montcada i Reixac

Es dona el cas que Montcada i Reixac és un dels punts més perillosos de la xarxa ferroviària catalana. Segons l'Ajuntament, hi han mort 179 persones al llarg de la història de les vies.

L'última víctima mortal va ser a l'abril d'aquest any.

Per això, des de fa temps que els veïns de Montcada demanen que s'adjudiquin les obres de soterrament de l'R2. Aquesta setmana s'han anunciat que ja s'han licitat, però encara no tenen data d'inici i es calcula que, un cop comencin, trigaran set anys a enllestir-les.

ARXIVAT A:
Rodalies
Anar al contingut