Solskjaer ha recuperat el rumb del Manchester United (Reuters)
Lliga de Campions

Un Manchester United revifat amb Solskjaer, pròxim escull del Barça a la Champions

El conjunt anglès ha ressuscitat amb l'arribada del tècnic noruec Ole Gunnar Solskjaer pel destituït José Mourinho i suma un espectacular balanç de 14 victòries, dos empats, i només dues derrotes sense el portuguès a la banqueta d'Old Trafford

David CarballoActualitzat

Un Manchester United revifat serà el pròxim escull del Barça en el camí cap a la final de la Champions. El conjunt anglès ha recuperat el rumb amb l'arribada a la banqueta del noruec Ole Gunnar Solskjaer pel portuguès José Mourinho, destituït el 18 de desembre pels mals resultats.

Els "red devils" s'han plantat als quarts després d'eliminar contra tot pronòstic el PSG amb una remuntada al Parc dels Prínceps i afronten l'eliminatòria contra el Barça en el millor moment de la temporada. Amb Solskjaer a la banqueta, l'United suma un espectacular balanç de catorze victòries, dos empats i només dues derrotes en totes les competicions, i ara mateix ocupa la cinquena posició de la Premier League a només dos punts de la zona Champions.

Amb la marxa de Mourinho, l'arribada de Solskjaer ha donat aire fresc a una plantilla farcida de bons futbolistes com Paul Pogba, Romelu Lukaku, David de Gea i Marcus Rashford, entre d'altres. El migcampista francès, objecte de desig del Barça, ha recuperat la confiança sense el tècnic portuguès, que li va treure el braçal de capità, i ha marcat nou gols i ha donat set assistències des que Mourinho va fer les maletes.

L'esquema de Solskjaer és clar i, quan les baixes no l'afecten -a la tornada contra el PSG va tenir fins a deu absències-, aposta per un 4-3-3 amb David de Gea a la porteria, una defensa formada per Luke Shaw, Ashley Young, Victor Lindelöf i Chris Smalling; Ander Herrera, Nemanja Matic i Pogba al mig del camp, i a l'atac són fixos Romelu Lukaku i Marcus Rashford, amb Anthony Martial i Jesse Lingard com les alternatives a les bandes per completar la tripleta ofensiva, tenint en compte que el xilè Alexis Sánchez s'està recuperant d'una lesió muscular.

Els antecedents a doble partit, favorable als anglesos

El Manchester United és un rival que porta bons records als aficionats blaugranes a la màxima competició europea. El Barça de Guardiola va conquerir dues Champions contra els "red devils" d'Alex Fergunson el 2009 a Roma i el 2011 a Wembley, però els precedents a doble partit són favorables als anglesos.

El primer duel europeu va ser a la Recopa d'Europa de la temporada 1983-84, on el Barça de Menotti va caure eliminat als quarts de final després de guanyar al Camp Nou per 2 a 0 i perdre en la tornada per 3 a 0 a Old Trafford. L'altre antecedent negatiu va ser a les semifinals de la Champions de la temporada 2007-08, quan el conjunt dirigit per Frank Rijkaard va quedar eliminat després d'un empat a zero a l'anada al Camp Nou i una derrota per la mínima en la tornada amb un solitari gol de Paul Scholes.

Anar al contingut