Un llum de Dalí subhastat a París per gairebé mig milió d'euros (EFE)

Un llum de Dalí de guix i vímet subhastat per 486.000 euros a París

L'objecte imita les nanses de pescadors de la localitat de Cadaqués, a l'Alt Empordà, el municipi on Dalí tenia el taller

Actualitzat

Un singular llum de Salvador Dalí s'ha subhastat a París per 486.000 euros.

L'artista català el va dissenyar al voltant de l'any 1930. La casa de subhastes que l'ha venut, Artcurial, havia estimat el preu de venda sobre els 50.000 i 80.000 euros, i finalment s'ha venut per prop de mig milió.

L'exemplar subhastat és un llum fet de guix i vímet del qual només se'n coneixien tres unitats. Dalí el va crear per al dissenyador francès Jean-Michel Frank.

Les nanses de pescadors no són la primera vegada que es veuen en obres de Dalí
L'objecte representa una nansa utilitzada pels pescadors de Cadaqués, la ciutat on l'artista vivia(EFE/ Arte Artcurial)


La col·laboració amb Jean-Michel Frank va donar lloc a la creació d'obres emmarcades en el surrealisme, com ara alguns models rars de mobiliari i il·luminació, com el sofà "Llavis" o aquest llum subhastat, explica Artcurial.

L'objecte representa una nansa utilitzada pels pescadors de Cadaqués, el poble on l'artista vivia i tenia el seu taller. D'allà van sorgir obres amb reconeixement internacional, com el quadre "Noia a la finestra".

Les nanses de pescadors no són la primera vegada que es veuen en obres de Dalí. Ja s'havien vist en fotografies on ell posava amb els objectes.

Les nanses de pescadors no són la primera vegada que es veuen en obres de Dalí
Dalí posava amb les nanses de pescadors a les seves fotografies(EFE/ Arte Artcurial)

 

 

 

ARXIVAT A:
Art
Anar al contingut