La propietat no vol que la bandera de l'arc iris pengi a l'edifici perquè trenca amb la uniformitat de la façana
La propietat no vol que la bandera de l'arc iris pengi a l'edifici perquè trenca amb la uniformitat de la façana
Barcelona

Un llogater denuncia que ha de deixar el pis perquè l'obligaven a treure la bandera LGBTIQ+

La propietat de l'immoble argumenta que la bandera irisada "trenca la uniformitat de la façana" i el van amenaçar de fer-lo fora per "incompliment de contracte"

Redacció Actualitzat
TEMA:
LGTBIQ+

Un jove barceloní ha denunciat a les xarxes socials que l'han obligat a marxar del pis que tenia llogat perquè s'ha negat a despenjar la bandera LGBTIQ+ que tenia penjada a la façana.

A finals de setembre va rebre un correu electrònic de la immobiliària en la qual l'informaven que la propietat no volia que es pengés cap element a l'edifici que trenqués la uniformitat de la façana.

 

El Marc va argumentar que, després de les últimes agressions homòfobes a Barcelona o de l'assassinat de Samuel Luiz a la Corunya, "és necessari que la població mostri escalf i fraternitat" a les persones que hagin "patit una discriminació similar".

Després d'un intercanvi de correus electrònics amb la immobiliària que gestiona el contracte de lloguer i també de trucades directament amb la propietària de la finca, li van dir que havia de retirar la bandera de l'arc iris i que, si no ho feia, rebria una notificació per incompliment de contracte.

Ell s'ha negat a retirar la bandera, i ha preferit deixar el pis de lloguer. Avui, dia que sortia del pis, s'ha animat a denunciar la situació a les xarxes socials i també davant l'Observatori contra l'Homofòbia.

L'OCH considera inadmissible que s'obligui algú a retirar la bandera LGTBI i ha activat el protocol davant aquesta discriminació, conjuntament amb l'Oficina per la No Discriminació de l'Ajuntament de Barcelona.

L'Observatori demana que es modifiqui la llei 11/2014 i que s'inclogui el dret a exhibir els símbols dels col·lectiu LGBTIQ+ als edificis per erradicar l'homofòbia, la bifòbia i la transfòbia.

Aquest cas ha indignat molts usuaris de Twitter, que han mostrat el seu suport a l'afectat a través de les xarxes socials. Abans d'abandonar definitivament el pis de lloguer, el Marc feia aquesta última reflexió:

 

ARXIVAT A:
LGTBIQ+ Homofòbia
Anar al contingut