Nova York

Un llatinoamericà desbanca Bill Gates i es converteix en el més ric del món, segons "Forbes"

L'empresari mexicà Carlos Slim és l'home més ric del món, segons el rànquing que publica la revista "Forbes" i, per tant, ha desbancat Bill Gates i Warren Buffett, els dos nord-americans que han liderat aquest rànquing els últims 15 anys. Aquesta és la primera vegada que un llatinoamericà lidera aquesta llista que "Forbes" publica cada any, des d'en fa 24, on apareixen un total de 36 llatinoamericans. L'espanyol Amancio Ortega ha escalat una posició i es troba ara en la novena.

Actualitzat
La fortuna de Carlos Slim, feta a partir de negocis i empreses de telecomunicacions, ha crescut considerablement els últims tres anys, motiu pel qual ara s'ha situat com l'home més ric del món, amb una fortuna aproximada de 53.500 milions de dòlars. No és l'únic llatinoamericà de la llista, ja que en total n'hi ha 36, la majoria dels quals són brasilers. Però sí que és el primer que l'encapçala, després que el lideratge de Bill Gates i Warren Buffet s'hagi allargat quinze anys.

Gràcies a la recuperació econòmica, el nombre d'integrants de la llista de "Forbes", que s'elabora amb totes les persones que tenen com a mínim 1.000 milions de dòlars, ha passat de 793 l'any passat a 1.011 enguany, dels quals només 89 són dones. Els milmilionaris tenen, de mitjana, 3.500 milions de dòlars, 500 més que fa un any.

Bill Gates s'ha de conformar ara amb el segon lloc del rànquing, i això que la seva fortuna ha augmentat en 13.000 milions, fins als 53.000 milions. Buffet, per la seva banda, queda en tercera posició, amb 47.000 milions, 10.000 més que fa un any.

Amancio Ortega, del 10 al 9

Entre els deu homes més rics un any més hi ha l'espanyol Amancio Ortega, president d'Inditex, que aquest any ha incrementat la seva fortuna i ha passat de la posició número 10 a la 9. La seva fortuna es calcula en 25.000 milions, quan l'any passat era de 18.300. Dotze espanyols més apareixen a la llista de "Forbes", entre ells el propietari de Mango, Isak Andic; la seva exdona, Rosalía Mera; el promotor immobiliari Manuel Jové; Alicia Koplowitz, la seva germana Esther i el constructor i president del Reial Madrid Florentino Pérez.

Els altres dos europeus que figuren en el "top ten" de "Forbes", a banda d'Ortega, són el francès Bernard Arnault, president del conglomerat d'empreses de luxe com ara Moet Chandon o Louis Vuiton, i l'alemany Karl Albrecht, de la cadena de supermercats Aldi.
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut