6 Helicopter
Helicòpter accidentat
Anoia / Alt Urgell

Un llamp deixa sense elèctricitat més de 10.000 abonats a l'Anoia i a l'Alt Urgell, un helicòpter arrenca un cable

Un llamp ha deixat sense subministrament elèctric 10.252 abonats de l'Anoia després de cremar una subestació de la Torre de Claramunt que dóna servei a la comarca, segons Fecsa-Endesa. La incidència ha començat poc després d'un quart de cinc de la tarda i el nombre d'abonats afectats s'ha anat reduint fins aproximadament 9.000. Tècnics de la companyia treballen per connectar a altres estacions els abonats que es nodrien del transformador afectat. D'altra banda, a Ribera d'Urgellet (Alt Urgell), un helicòpter ha arrencat un cable de mitjana tensió que ha quedat estès a la C-14, fet que ha deixat sense llum 650 abonats de l'Alt Urgell, dels quals ja només en queden 35 que, cap a les vuit del vespre, ja hauran recuperat el servei.

RedaccióActualitzat
La incidència a l'Anoia ha començat a tres quarts de cinc de la tarda aproximadament i ha afectat la Torre de Claramunt, Capellades, Mediona, Carme, Sant Quintí de Mediona, Cabrera, Piera, la Llacuna i Santa Maria Miralles. L'avaria ha deixat 10.252 afectats sense subministrament elèctric, tot i que aviat s'ha pogut reduir a uns 9.300. Endesa ha informat que durant la tarda s'ha anat recuperant el subministrament i que aquesta nit s'haura restablert completament el servei.

Segons la companyia, els abonats que rebien servei del transformador afectat recuperaran la llum quan es puguin connectar a tres transformadors de la zona. Els Bombers de la Generalitat han traslladat set dotacions per apagar el foc de la subestació.

Pel que fa a l'Alt Urgell, un helicòpter ha arrencat uns cables de mitjana tensió a la C-14, a Ribera d'Urgellet, i ha hagut de fer un aterratge d'emergència envaint uns dels carrils de la carretera. L'aparell anava a atendre els ferits d'un accident de trànsit a Ribera d'Urgellet, on s'ha de donar pas alternatiu, segons el Servei Català de Trànsit. El tall elèctric ha afectat els municipis de Fígols i Alinyà, les Valls d'Aguilar, Ribera d'Urgellet, Xoriguera i Montferrer i Castellbò. Tot i que l'incident no ha causat altres ferits. L'helicòpter no es retirarà fins demà per ser sotmès a una inspecció mecànica.

650 clients s'han quedat sense llum, però al voltant d'un quart de set de la tarda només en quedaven 35 sense, i la companyia Fecsa-Endesa preveu que a les vuit del vespre l'avaria hagi quedat del tot resolta.


Anar al contingut