Incendi a la Vall d'Uixó.
Incendi a la Vall d'Uixó.
Vall d'Uixó

Un llamp, causa de l'incendi a la Vall d'Uixó, extingit després de cremar 195 hectàrees

L'incendi forestal ha afectat una zona escarpada de matoll i alguns pins

RedaccióActualitzat

La caiguda d'un llamp ha estat la causa de l'incendi forestal a la Vall d'Uixó, a la Plana Baixa, segons el Centre de Coordinació d'Emergències. El foc, que va començar aquest diumenge, ha quedat extingit aquest dilluns després de cremar 195 hectàrees.

El foc ha afectat una zona escarpada de matoll i alguns pins.

El centenar de veïns desallotjats d'una urbanització ja han pogut tornar a casa seva, però els qui viuen en masies aïllades encara no. Cinc dotacions dels Bombers i una avioneta continuen remullant el perímetre de l'incendi.

Incendi a Peníscola

D'altra banda, ja es considera estabilitzat l'incendi forestal que s'havia declarat als voltants de la serra d'Irta, al terme de Peníscola, al Baix Maestrat, a Castelló. Ja no hi ha flama en el perímetre i l'evolució és favorable malgrat el vent. Per prevenció s'havien desallotjat unes 40 persones de 10 habitatges.

Segons han informat fonts del Centre de Coordinació d'Emergències, el foc s'ha iniciat, per causes desconegudes, al voltant de les 9.35 en una zona pròxima a la urbanització La Nerea.

En l'extinció de l'incendi hi han intervingut dos helicòpters, tres Air-tractor, sis brigades amb sis autobombes i bombers dels parcs de Castelló, el Baix Maestrat i la Plana Alta.

Anar al contingut