Carrossa fúnebre del Museu del Cementiri Central de Viena (EFE)

Un Lego funerari, per ajudar els nens a familiaritzar-se amb la mort

És un èxit de vendes al Museu de Pompes Fúnebres de Viena, que el va idear

RedaccióActualitzat

Un forn crematori, una família de dol amb un mort en forma d'esquelet, un cotxe fúnebre... tot fet amb Lego. És un èxit de vendes a la botiga del Museu de Pompes Fúnebres, situat al Cementiri Central de Viena.

Els psicòlegs desaconsellen amagar la mort als nens, sobretot quan afecta directament la família o els amics i coneguts. La situació s'ha d'afrontar amb la màxima naturalitat possible i al Museu van pensar que el joc podia ser una eina útil per als més petits.

 

 

Expliquen que molts pares els pregunten quina pot ser la millor manera d'explicar la mort als fills petits i, després de parlar-ne amb psicòlegs, van decidir encarregar aquests Legos, que venen en exclusiva.

A banda d'aquests models, també n'hi ha d'altres, creats per a col·leccionistes, com el model d'un tramvia històric que portava cadàvers al Cementiri Central de Viena a l'època d'entreguerres, a més d'una carrossa, una camioneta i un cotxe fúnebres.

Els preus oscil·len entre els 7,90 euros d'una figureta i els 112,90 que val el tramvia històric, amb 350 peces.

 

 

Joc amb acompanyament adult

La portaveu de l'empresa funerària municipal, Cornelia Fassl, explica que aquests Legos no s'haurien de donar als nens sense explicar-ne el sentit:

"Es van pensar amb una perspectiva psicològica, perquè els nens aprenguin jugant el que passa en un crematori o en una tomba. No es van dissenyar com a regal de Nadal o d'aniversari per a un petit. El kit està pensat sobretot per a psicòlegs i educadors. De cap manera no es poden donar als nens sense l'acompanyament de persones grans."

Estan contents amb com van les vendes:

"Cada dia ens arriben encàrrecs. No els venem només a Viena. N'hem venut als Estats Units, a Austràlia, a Espanya o Malàisia, entre d'altres països."

Anar al contingut