Castelló

Un jutjat va anul·lar l'expulsió de l'imam de Ripoll pel seu "arrelament"

El Jutjat Contenciós Administratiu de Castelló de la Plana va anul·lar el març del 2015 una ordre d'expulsió contra Abdelbaki es-Satty

Actualitzat

El Jutjat Contenciós Administratiu número 2 de Castelló de la Plana va anul·lar el març del 2015 una ordre d'expulsió contra Abdelbaki es-Satty, l'imam de Ripoll i presumpte cervell dels atemptats a Barcelona i Cambrils. El tribunal va prendre aquesta decisió per "l'arrelament i l'esforç per integrar-se" d'Es-Satty després d'haver complert una condemna de quatre anys de presó per tràfic de drogues dictada uns anys abans per un jutjat de Ceuta.

El jutge va considerar que l'imam, resident de llarga durada, havia demostrat "l'evident arrelament laboral i esforços per integrar-se" a través de l'acreditació d'un contracte de treball vigent i el termini cotitzat a la Seguretat Social, de 6 anys, 6 mesos i 16 dies. La sentència argumenta, a més, l'antiguitat de la comissió del delicte, que va tenir lloc el gener del 2010, i la circumstància que es va tractar d'un sol fet delictiu.

L'Advocacia de l'Estat, en representació de la subdelegació del govern espanyol, no va recórrer la decisió judicial.

Tres permisos penitenciaris

El jutjat de Vigilància Penitenciària va concedir tres permisos de sortida a l'imam de Ripoll, Abdelbaki es-Satty, durant la seva condemna per narcotràfic en una presó de Castelló. El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) ha explicat que aquests permisos es van concedir a petició de la presó, que va destacar en el seu informe el seu bon comportament, l'absència de sancions i la feina remunerada que realitzava a la presó.

Es-Satty va morir en l'explosió de la casa d'Alcanar on es preparaven els explosius.

 

Anar al contingut