Imatge per mostrar la conciliació laboral (UGT Catalunya)
Imatge per mostrar la conciliació laboral (UGT Catalunya)
Barcelona

Un jutjat reconeix la jornada reduïda d'una treballadora per cuidar un menor

La sentència declara nul·la l'actuació de la companyia i conclou que s'ha de concedir la jornada reduïda a la treballadora, a més d'una indemnització en concepte de danys i perjudicis

RedaccióActualitzat

El Jutjat Social número 21 de Barcelona ha donat la raó a una treballadora a qui la companyia per la qual treballava, Ferrocarril Metropolità de Barcelona, havia denegat la reducció horària per cuidar un menor.

La sentència declara nul·la l'actuació de la companyia i conclou que s'ha de concedir la jornada reduïda a la treballadora, a més d'una indemnització en concepte de danys i perjudicis.

UGT de Catalunya, que va interposar la demanda, ha valorat positivament la sentència i ha animat els treballadors que facin ús dels seus drets de conciliació:

"La UGT de Catalunya celebra aquesta decisió judicial i anima a treballadors i treballadores que facin ús dels seus drets de conciliació, drets àmpliament emparats en la legislació comunitària, estatal i catalana, i exigir a les empreses una organització del treball no discriminatòria, que tingui en compte les necessitats de conciliació de la plantilla".

UGT també assegura que la sentència proporciona fonaments per a futures demandes:

"La sentència dóna fonaments de dret de molta utilitat de cara a futures demandes sobre l'ús del dret de les persones treballadores a la conciliació així com que el sistema organitzatiu empresarial pot derivar en discriminació indirecta si aquest no permet fer ús del dret de conciliació. De fet, és clara quan afirma 'el preferent i preeminent és la conciliació laboral i familiar, i el secundari és la organització empresarial', emparant-se en la configuració constitucional".

Anar al contingut