Un jutjat ordena tancar el cercador d'empreses de "Consum estratègic" de l'ANC
Elisenda Paluzie, presidenta de l'ANC (ACN)
Barcelona

Un jutjat ordena tancar el cercador d'empreses de "Consum estratègic" de l'ANC

Considera que "incita" a la discriminació i que "això no pot quedar emparat per la llibertat d'opinió"

RedaccióActualitzat

Revés al cercador d'empreses de "Consum estratègic" de l'Assemblea Nacional Catalana.

El Jutjat Mercantil número 11 de Barcelona ha ordenat tancar la web.

La jutge ha admès a tràmit la petició de Foment del Treball, la patronal que presideix Josep Sánchez Llibre, d'adoptar mesures cautelars contra aquesta campanya de l'ANC, que considera un boicot a les empreses no partidàries de la independència.

La jutge determina que l'ANC "ha posat en marxa uns mitjans materials i personals que inciten a la discriminació" i que "això no pot quedar emparat per la llibertat d'opinió".

La jutge també ordena a l'ANC que cessi "qualsevol actuació, pel mitjà que sigui, amb transcendència pública que suposi la difusió de la campanya "Consum estratègic" objecte d'aquest procediment i que s'abstingui de realitzar-les en el futur."

La resolució estableix que Foment té un termini de deu dies per dipositar 50.000 euros. En cas contrari, la mesura acordada quedaria sense efecte. L'ANC ha dit que recorrerà la sentència. Té vint dies per fer-ho.

Foment va denunciar la campanya engegada per l'ANC el juliol passat davant l'Autoritat Catalana de la Competència per "conducta anticompetitiva prohibida".

La patronal demanava a l'ACCO que imposés una multa en "grau màxim" a l'ANC i que demanés al jutjat mercantil mesures cautelars que requereixin a l'Assemblea la retirada de la web. També reclamaven que s'obligués els responsables de l'entitat independentista a deixar de fer declaracions públiques que "incitin" els consumidors i proveïdors a "boicotejar determinades empreses i contractar amb les recomanades per l'ANC".

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, sempre ha defensat que no és un boicot, sinó una campanya que promou el consum estratègic i ètic. Afirma que la campanya s'emmarca dins del dret d'opinió i informació, i matisa que no es tracta de boicot sinó de "buycott", un mètode per promoure el consum en positiu.

ARXIVAT A:
ANC
Anar al contingut