El diputat Íñigo Errejón assegut al costat del seu denunciant durant el judici
El diputat Íñigo Errejón i el seu denunciant durant el judici divendres passat (EFE/ Mariscal)

Absolen Errejón d'un delicte de lesions per una suposada puntada de peu a un home

La sentència conclou que la suposada agressió no ha quedat acreditada

Redacció / ACNActualitzat

El jutjat d'instrucció 16 de Madrid ha absolt el diputat de Més País al Congrés Íñigo Errejón d'un delicte lleu de lesions per haver donat suposadament una puntada de peu a un home.

La sentència conclou que, després de la prova practicada en el judici, no ha quedat acreditat que Errejón ho fes. El denunciant va assegurar que Errejón li va donar una puntada de peu a l'estómac la nit del 2 de maig del 2021 quan caminava pel centre de Madrid després que el diputat es negués a fer-se una fotografia amb el denunciant. Errejón passejava amb uns amics quan Alberto D. C. li va demanar fins a dues vegades una fotografia, que el diputat li va negar.

Segons la versió del diputat, el sol·licitant va insistir, fins i tot posant-li el braç damunt de les espatlles, i ell es va apartar sense colpejar-lo en cap moment.

 

Versions contradictòries

La sentència apunta que les versions de l'un i l'altre són "contradictòries" i la prova practicada "no ha evidenciat com es van produir els fets". A més, els informes mèdics tampoc acrediten l'agressió.

En la sentència també s'afirma que el denunciant no va anar a urgències fins tres dies després i ho va fer "aprofitant que tenia un temps lliure entre fer-se unes analítiques i visitar el metge especialista que tracta la seva malaltia, amb qui tenia hora aquell matí".

El jutge, a més, rebutja l'obertura de nous procediments davant un possible delicte de fals testimoni, com van sol·licitar totes dues parts contra la contrària i els seus testimonis, ja que no s'ha pogut concloure com es van produir realment els fets.

"És obvi que algú no diu la veritat, però no qui, i per això no és procedent deduir testimoni per obrir un procediment penal", conclou el magistrat.

ARXIVAT A:
Íñigo ErrejónMés País
Anar al contingut