Un jutjat de Falset investiga l'origen de l'incendi de la Ribera d'Ebre
L'incendi encara és lluny d'estar controlat

Un jutjat de Falset investiga l'origen de l'incendi de la Ribera d'Ebre

La documentació recollida fins ara per la jutgessa assenyala diferents hipòtesis, però de moment no hi ha cap persona investigada

Quim BalaguerActualitzat

El jutjat de Falset, al Priorat, ha obert aquest divendres les diligències prèvies per aclarir les causes de l'incendi que va començar dimecres a la tarda a la Ribera d'Ebre i que afecta també el Segrià i les Garrigues.

La jutgessa ja ha rebut informació inicial tant d'Agents Rurals com del cos de Mossos d'Esquadra, però ara els ha demanat que aportin totes les dades de què disposin i encarrega al cos policial fer la investigació oportuna.

Segons la primera informació rebuda, no hi ha cap persona investigada dins de la causa i en aquest moment les dades rebudes pel jutjat no assenyalen possibles autories, sinó diferents hipòtesis sobre l'origen del foc.


La combustió espontània d'un femer

Ja el mateix dia de l'incendi, el cos d'Agents Rurals va determinar que el punt d'inici de l'incendi de Torre de l'Espanyol va ser els fems de gallinassa d'una granja avícola que van autocombustionar per fermentació i que van provocar el foc.

 

La granja on hauria començat l'incendi

 

L'Antonio, l'amo de la granja, ha explicat a TV3 que els fems que es van encendre eren fora del femer de formigó perquè els tenia a punt per escampar:

 

"Es va encendre just a la banda on el vent bufava amb més força. La ventada es va endur brins de palla encesos cap a la zona de vegetació i va començar tot. Vam trucar al 112 però no vam poder frenar el foc, que va saltar i es va escampar per culpa del vent".

 

 

L'Antonio, a la granja on hauria començat el foc amb la pila de fems darrere

 

L'explotació complia amb els requisits establerts per la normativa, però tot apunta que hauria fet una gestió incorrecta de les dejeccions ramaderes que, sumat a les condicions extremes de calor, va originar l'incendi.

 

 

 

ARXIVAT A:
IncendisJudicial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut