Un jutge veu "absoluta falta de consideració" de la policia cap als votants de l'1-O

En una interlocutòria avançada per eldiario.es, el magistrat de Barcelona rebutja arxivar el cas, tal com demana la Fiscalia

Actualitzat

El jutge de Barcelona que investiga l'actuació de la Policia Nacional a Barcelona durant el referèndum de l'1 d'octubre de 2017 rebutja arxivar les actuacions contra els agents, tal com demana la Fiscalia.

Segons publica eldiario.es, en una interlocutòria, el jutge considera que els agents van tractar els votants "amb absoluta falta de consideració" i van atemptar contra la dignitat dels ciutadans. El jutge recorda en la interlocutòria les imatges on es veien agents agredint els votants.

Interactiu relacionat: Mapa audiovisual de l'1-O


En canvi, la Fiscalia considera que l'actuació policial no va ser ni intensa ni greu i que s'hauria d'arxivar. En un escrit del mes de desembre passat, el ministeri públic assenyala que, en la majoria de casos, els agents es van veure obligats a fer servir la força davant del que considera una "actitud de resistència i hostilitat de centenars de milers de ciutadans".

En la causa per les càrregues de l'1-O, l'Audiència de Barcelona va expulsar l'Ajuntament com a acusació particular, acceptant la petició de l'Advocacia de l'Estat i de la Fiscalia. El jutge creu que el consistori "no és ni l'ofès ni el perjudicat" en la causa.

 

Arran de les càrregues de l'1-O, els jutjats de Barcelona van rebre més de 300 denúncies de lesionats. Aquestes denúncies han suposat un tota de 50 agents de la Policia Nacional imputats, dels quals vuit són inspectors en cap responsables de l'actuació policial en diverses escoles, com la Mediterrània, Pau Claris i Àgora, entre altres.

 

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OProcés catalàPolicia Nacional
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut