Madrid

Un jutge suspèn l'acte de diumenge a Madrid a favor del referèndum

Diumenge 17 al migdia estava previst un acte de l'entitat "Madrileños por el derecho a decidir" que tenia permís municipal, però el jutge ha donat la raó al recurs presentat pel PP

RedaccióActualitzat

L'acte que estava previst aquest diumenge 17 de setembre a Madrid en favor del dret a decidir s'ha suspès. Almenys això és el que ha resolt aquest dimarts un jutjat contenciós administratiu de la capital d'Espanya en resposta a un recurs del grup municipal del PP.

L'acte, organitzat per l'entitat "Madrileños por el derecho a decidir", estava convocat a les 12 del migdia a la Sala de Terneras, una de les naus de l'espai municipal Matadero. Per fer-lo havien aconseguit un permís de l'Ajuntament de Madrid, que és el que va recórrer el PP.

"Exaltació del referèndum il·legal"

En el recurs, aquest partit demanava "la mesura cautelaríssima de la suspensió de l'autorització" per "l'extrema gravetat" d'un acte que suposaria "una falta de respecte i una obstrucció a la justícia". Segons aquest recurs, l'acte previst és "una exaltació del referèndum il·legal."

Abans de conèixer-se aquesta decisió judicial, l'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha dit aquest mateix dimarts que l'acte complia tots els requisits, amb tota la documentació en regla. La Falange, per la seva banda, havia convocat una concentració davant de Matadero a la mateixa hora per protestar per l'acte.

Madrid hi presentarà al·legacions

La portaveu de l'Ajuntament de Madrid, Rita Maestre, ha assegurat que el consistori acata la decisió judicial però "no comparteix el contingut" i per això farà al·legacions.

Maestre no entén la decisió judicial ja que "no té res a veure" amb el que hi ha escrit en el document de cessió de l'espai, on no es fa referència al decret de convocatòria del referèndum ni a les lleis aprovades al Parlament.

També ha recordat que l'aprovació de l'acte és prèvia a la decisió del TC de suspendre cautelarment la convocatòria de l'1-O.

L'entitat convocant ha dit a través de Twitter que reiteren la seva voluntat de manifestar el seu recolzament al dret a decidir dels catalans i que aquest dimecres explicaran què faran davant d'aquesta suspensió judicial:

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-O
Anar al contingut