Barcelona

Un jutge obliga l'Estat a indemnitzar amb 1,2 milions l'excúpula de Catalunya Banc o a readmetre-la

Un jutjat de Barcelona obliga a readmetre l'antiga cúpula directiva de Catalunya Banc o a indemnitzar-la amb 1,2 milions d'euros. Segons el jutge, els acomiadaments van ser improcedents, ja que el FROB es va negar a abonar els acomiadaments de l'expresident Adolf Todó i de l'exconseller delegat Jaume Massana. Tots dos van ser obligats a deixar el càrrec el maig de l'any passat després que va fracassar la subhasta per vendre l'entitat.

RedaccióActualitzat

Un jutjat de Barcelona obliga a readmetre l'antiga cúpula directiva de Catalunya Banc o a indemnitzar-la amb 1,2 milions d'euros. Segons el jutge, els acomiadaments van ser improcedents, ja que el FROB es va negar a abonar els acomiadaments de l'expresident Adolf Todó i de l'exconseller delegat Jaume Masana. Tots dos van ser obligats a deixar el càrrec el maig de l'any passat després que va fracassar la subhasta per vendre l'entitat.

Catalunya Caixa va ser nacionalitzada i el FROB hi ha injectat més de 12.000 milions d'euros, una de les entitats rescatades que han rebut més diners públics. De fet, és la segona entitat bancària de l'estat que més ajudes públiques ha rebut, després de Bankia.

El maig de l'any passat, el govern espanyol, propietari de Catalunya Banc, va decidir destituir Adolf Todó, fins aleshores president de Catalunya Banc, i la seva mà dreta i conseller delegat de l'entitat, Jaume Massana. Feia cinc anys que aquest equip havia estat fitxat per intentar reflotar Catalunya Caixa, i el govern espanyol l'havia mantingut al capdavant després de nacionalitzar l'entitat i que passés a mans del FROB.

El fracàs en l'intent de subhastar Catalunya Banc l'any passat va fer que Todó i Massana perdessin la confiança de De Guindos, i el govern espanyol es va negar a indemnitzar-los en els termes que preveien els seus contractes. Els afectats ho van denunciar al jutjat i, ara, una sentència del jutjat social els ha donat parcialment la raó.

Considera improcedents els acomiadaments i condemna l'entitat a readmetre'ls o a indemnitzar-los amb 600.000 euros a cadascun. La sentència argumenta que no es van concretar prou els motius de l'acomiadament i que caldria provar-ne més les causes. Catalunya Banc, però, ja ha anunciat que la pensa recórrer davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. El ministre d'Economia, Luis de Guindos, també ha anunciat recurs perquè, diu, està convençut que van fer el correcte.

Aquesta sentència arriba quan l'Estat vol tornar a obrir un concurs per adjudicar l'entitat abans de l'estiu i en paral·lel a la causa que Todó, Narcís Serra i 52 membres de l'antic consell d'administració tenen oberta per haver-se augmentat els sous en un moment en què l'entitat ja tenia dificultats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut